Τίμησαν τη μνήμη του γιατρού Γιάννη Νανά στην Αφρική

HomeΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τίμησαν τη μνήμη του γιατρού Γιάννη Νανά στην Αφρική

Η Επισκοπή Μπουκόμπας ευγνωμονούσα τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο, στη μνήμη του μακαριστού σύγχρονου «Αναργύρου» ιατρού Ιωάννου Νανά, στο παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας του Νοσοκομείου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ» της Μπουκόμπας.

Μαζί με τον Επίσκοπο συμπροσευχήθηκαν ο εφημέριος π. Σπυρίδων, ο διάκονος Εφραίμ, τα μέλη της ιεραποστολικής αδελφότητας και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Έψαλαν ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής Ευαγγελιστής Μάρκος, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του εξ Αγναντερής καθηγητού Ιατρικής ΕΚΠΑ, γιατρού και συνεργάτη της «Πορείας Αγάπης» και προέδρου του ΚΕΔΑΣ «Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός» Αθηνών.
Στο μήνυμά του, ο επίσκοπος Μπουκόμπα Χρυσόστομος (Μαϊδώνης), αναφερόμενος στον αείμνηστο γιατρό Γιάννη Νανά, τόνισε τα ακόλουθα: «Αίτημά μας στον σύγχρονο «ανάργυρο», να εύχεται μετά των Αγίων Αναργύρων για τους αγαπημένους του Αφρικανούς πτωχούς ασθενείς. Νοιάσθηκε όσο ζούσε γι’ αυτούς να έχουν υγεία.

Τώρα ας εύχεται απ’ τον ουρανό. Απ’ εκεί η γιατρειά είναι πιο σίγουρη! Τον ευχαριστούμε, τον ευγνωμονούμε. Μακάρι να του μοιάσουν κι άλλοι!».

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΝΑΝΤΕΡΗ
Το 40ήμερο μνημόσυνο του Καθηγητού στη γενέτειρά του, Αγναντερή Λαρίσης, όπου βρίσκεται ο τάφος, έγινε το Σάββατο 1-10-2022 σε οικογενειακό περιβάλλον.

Συλλειτουργοί ήταν ο ιερομόναχος π. Επιφάνιος της Μονής Κεχαριτωμένης Πόρου Τροιζηνίας (φοιτητής του αείμνηστου καθηγητού, ιατρός),ο Ουγκαντός ιερέας π. Εμμανουήλ και ο εφημέριος του ναού π. Παναγιώτης.

[quads id=4]

eleftheria.gr