HomeΔΙΕΘΝΗ

TikToker μεγάλωσε σε μία από τις μεγαλύτερες πολυγαμικές αιρέσεις, δραπέτευσε και αποκαλύπτει τα μυστικά

TikToker μεγάλωσε σε μία από τις μεγαλύτερες πολυγαμικές αιρέσεις, δραπέτευσε και αποκαλύπτει τα μυστικά

Μια γυναίκα έχει γίνει viral στο TikTok, γιατί σε σειρά από βίντεο που ανεβάζει, αποκαλύπτει τα μυστικά μιας πολυγαμικής αίρεσης στην οποία γεννήθηκε, αλλά κατάφερε να αποδράσει από την ηλικία των 16 ετών.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η Nicole Mafi είναι ιδιαίτερα γνωστή στις ΗΠΑ και επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο από τις δραστηριότητας στα social media, καθώς είναι η κόρη του Paul Kingston, ο οποίος είναι αρχηγός της αίρεσης «The Order» στην Γιούτα, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παρακλάδια της οργάνωσης των Μορμόνων.

Η πρώτη αποκάλυψη ήρθε το 2018 όταν εκείνη έγραψε βιβλίο για το πως είναι να ζεις και να μεγαλώνεις στην συγκεκριμένη αίρεση, ενώ πλέον πραγματοποιεί καμπάνιες για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, για ένα ζήτημα το οποίο δεν τολμάει να αγγίξει ακόμα και το κράτος των ΗΠΑ.

 

@koles_place life update #excultmember #roevwade #humanrights #leavingcult ♬ original sound – Nicole

Η ίδια λοιπόν, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην αίρεση «The Order», όμως όταν έγινε 16 ετών και ξεκίνησε πολεμικές τέχνες, «φύτρωσαν» μέσα της οι πρώτοι «σπόροι» αμφισβήτησης. Συγκεκριμένα, άρχισε να ανοίγεται στον δάσκαλο της, ο οποίος της έδειξε «τον πραγματικό κόσμο» και την έπεισε να φύγει, όπως είπε η ίδια. Έτσι, μάζεψε τα πράγματα της και έφυγε από το σπίτι στα 16 της, ενώ το επανέλαβε και όταν έγινε 17 ετών. Γύρισε πίσω όμως, γιατί έμενε συνήθως σε φίλους, ενώ δυσκολεύονταν οικονομικά.

Παρόλα αυτά, μια μέρα έμαθε από τον πατέρα της ότι έπρεπε να παντρευτεί πριν κλείσει τα 18 και μάλιστα τον πρώτο ξάδερφο της. Η Nicole μπόρεσε να καθυστερήσει τον γάμο μέχρι να ενηλικιωθεί και αντί να ντυθεί νύφη για χάρη της αίρεσης, μάζεψε τα πράγματα της ένα βράδυ και δραπέτευσε. «Έφυγα πριν από περίπου 10 χρόνια, παντρεύτηκα, έκανα οικογένεια. Έζησα στη Γιούτα το μεγαλύτερο μέρος της ενηλικίωσης μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, ήταν το πέμπτο παιδί του πατέρα της, ο οποίος έχει 11 συζύγους και περίπου 200 με 300 παιδιά. «Όταν τα μέτρησα (σ.σ. τα παιδιά) πριν από 10 χρόνια που έφυγα, ήταν περίπου 200 και είχε αρκετά περισσότερα την τελευταία δεκαετία», αναφέρει και προσθέτει ότι μπορεί να μην ξέρει ακριβώς τον αριθμό, όμως υπολογίζει πως είναι περίπου στα 300 παιδιά πλέον.

 

@koles_place life update #leavingcult #order #polygamy #religion #excultmember ♬ original sound – Nicole

Τι είναι η αίρεση «The Order»

Η αίρεση «The Order» ιδρύθηκε το 1930 από τον Elden Kingston και αποτελεί παρακλάδι των Μορμόνων, ενώ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν. Αριθμεί περίπου 3.500 μέλη, ενώ διατηρεί περιουσία μεγαλύτερη από 300 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που έχουν γίνει, η δομή της οργάνωσης βασίζεται στις στενές σχέσεις της οικογένειας, ώστε όλα τα μέλη της να δουλεύουν για το καλό της κοινότηταςυπακούοντας όμως κάθε φορά τις εντολές του αρχηγού.

Έτσι, ενθαρρύνεται η πολυγαμία και οι ερωτικές σχέσεις ανάμεσα σε συγγενείς, καθώς οποιαδήποτε νέα προσθήκη αποτελεί αυτόματα νέο εργατικό δυναμικό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αίρεση είναι κλειστή σε βαθμό που εκδίδει δικά της χρήματα μέσω αποδείξεων που χρησιμοποιούνται ως κανονικές πληρωμές στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις της.

Υπάρχουν πολλές καταγγελίες που αναφέρουν κακοποιήσεις, ακόμα και βιασμούς παιδιών, όμως το αμερικανικό κράτος συνήθως δεν επεμβαίνει, ενώ προσπαθεί να κρατάει αποστάσεις. Χαρακτηριστικά, στην Γιούτα -Πολιτεία που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα με Μορμόνους- ενώ η πολυγαμία απαγορεύονταν από το 1935, μόλις πρόσφατα άλλαξε ο νόμος και πλέον τιμωρείται σχεδόν με το ίδιο πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.

[quads id=4]

πηγή