Τι κάνουν οι μέλισσες τον χειμώνα;

HomeΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι κάνουν οι μέλισσες τον χειμώνα;

Τι κάνουν άραγε οι μέλισσες τον χειμώνα; Συχνά δίνονται διάφορες λανθασμένες απαντήσεις όπως ότι πέφτουν σε χειμερία νάρκη ή ότι πεθαίνουν.

Οι μέλισσες φυσικά δεν πεθαίνουν και δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, απλά ζουν μέσα στην κυψέλη τους. Παραμένουν λοιπόν εντός της κυψέλης σύμφωνα με πληροφορίες από την σελίδα melipapadopoulou.gr σε μια κατάσταση ησυχίας, κατά τη διάρκεια της οποίας εξακολουθούν να καταναλώνουν τροφή και να κάνουν ελαφρές κινήσεις, ενώ τα ζώα που πέφτουν σε λήθαργο όπως η αρκούδα, τα φίδια κτλ, παραμένουν όλο το χειμώνα σε κατάσταση τέλειας νάρκης και αναισθησία, χωρίς να τρώνε και χωρίς να κοινούνται.

Τι κάνουν λοιπόν μέσα στην κυψέλη όταν έξω έχει πολύ κρύο; Συσπειρώνονται όλες μαζί σχηματίζοντας μια σφαίρα, την γνωστή μελισσόσφαιρα. Η κίνηση του σώματός τους δημιουργεί μια ζεστασιά, κρατώντας την βασίλισσά τους στο κέντρο αυτής της σφαίρας, δημιουργώντας μια θερμοκρασία περίπου στους ±32 °C, η οποία ποικίλει και εξαρτάται από διάφορους περιβαλλοντικούς και άλλους παράγοντες.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights