Τι δείχνουν οι άγνωστες δημοσκοπήσεις που μετρούν τις τάσεις για την Θεσσαλία

HomeΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τι δείχνουν οι άγνωστες δημοσκοπήσεις που μετρούν τις τάσεις για την Θεσσαλία

Μια ανάγλυφη εικόνα του προεκλογικού τοπίου, με πτυχές που διαφεύγουν από τις πανελλαδικές αποτυπώσεις της κοινής γνώμης, καταγράφουν οι τοπικές δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, που τέθηκαν υπόψη της «Κ».

 

 

Οι μετρήσεις προέρχονται από υποψήφιους βουλευτές αλλά και υποψηφίους για την αυτοδιοίκηση, καθώς και από γκάλοπ που έγιναν κεντρικά, αλλά εστίασαν σε τοπικά ερωτήματα. Γενικά πολιτικά συμπεράσματα δεν είναι ασφαλές να εξαχθούν.

Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι η Ν.Δ. πιο εύκολα συγκρατεί τις δυνάμεις της στην περιφέρεια παρά στα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς να ενισχύεται αναλόγως ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει κάμψη. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα στην περιφέρεια, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω στην Αττική. Η συσπείρωση όλων των κομμάτων είναι χαμηλότερη από το 2019.

Στη Θεσσαλία δεσπόζει η Λάρισα, όπου η Ν.Δ. είχε κερδίσει με περίπου 8 μονάδες το 2019 – 39,3% έναντι 31,25% του ΣΥΡΙΖΑ. Η μείωση σήμερα μοιάζει περίπου ίδια στο κάθε κόμμα, ενώ το ΠΑΣΟΚ από 8,79% κινείται άνω το 10%. Σε Τρίκαλα, Μαγνησία και Καρδίτσα δεν υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη Ν.Δ. να κρατάει την πρωτιά και το ΠΑΣΟΚ, πλην της Μαγνησίας, να κινείται σε διψήφιο αριθμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights