Η θαυματουργή Αγία Παρασκευή Τεμπών στο έλεος του ποταμού Πηνειού

HomeΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Η θαυματουργή Αγία Παρασκευή Τεμπών στο έλεος του ποταμού Πηνειού

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Στα νερά του Πηνειού έχει βυθιστεί ένα από τα πιο θρησκευτικά τουριστικά σημεία του νομού Λάρισας την Αγία Παρασκευή Τεμπών.

 

Όπως θα δείτε στις εικόνες που έχει τραβήξει ο Γιώργος Μιλιάς και έχει ανεβάσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θα δείτε το νερό που έχει φτάσει στον πολυέλαιο, ενώ στο μαγαζί που είναι λίγο πιο κάτω από την εκκλησία φαίνονται μόνο οι σκεπές. Θα δείτε επίσης τα ορμητικά νερά του Πηνειού να χτυπούν με μανία την γέφυρα.

Ένας τόπος με απαράμιλλη ομορφιά, ένας βαθιά θρησκευτικός χώρος που αμέτρητοι πιστοί περνούν κάθε χρόνο από την εκκλησία, προσεύχονται ή τελούν τα μυστήρια της ζωής τους. Τα ιστορικά κειμήλια, οι εικόνες με βαθιά ιστορία πίσω στα χρόνια, τα χιλιάδες τάματα και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής, χάθηκαν. Όλα αυτά πλέον είναι καλυμμένα από την λάσπη και το νερό του ποταμού Πηνειού. 

 

Όσο αφορά την πεζογέφυρα σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπων Γιώργος Μανώλης κάνει γνωστό ότι η πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπων είναι όρθια ώρα 7:30 το απόγευμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά αναφέρει: 

«Από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη ανακοινώνεται, ότι η πεζογέφυρα στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη προς το παρών είναι εκεί, όρθια. Εύχομαι να παραμείνει έτσι».

 

Ο πάτερ Πορφύριος σε ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει και εξηγεί την μανία της φύσης που σφυροκοπά την κρεμαστή γέφυρα στην Αγία Παρασκευή Τεμπών:

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.