HomeΕπικαιρότητα

Τέμπη: Αντιδράσεις στον Σύλλογο Πληγέντων για την πρόταση Καρυστιανού για Προανακριτική – “Δεν βρίσκει σύμφωνες τις άλλες οικογένειες”

Τέμπη: Αντιδράσεις στον Σύλλογο Πληγέντων για την πρόταση Καρυστιανού για Προανακριτική – “Δεν βρίσκει σύμφωνες τις άλλες οικογένειες”

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή που κατέθεσε η Μαρία Καρυστιανού και την υπέγραψαν τα κόμματα της Πλεύσης Ελευθερίας, της Νίκης, του Κινήματος Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης.

 

Δύο μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών δηλώνουν ότι η πρόταση για την Προανακριτική που κατατέθηκε στη Βουλή “εκ μέρους του Συλλόγου” ουδέποτε συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ούτε είχαν ενημερωθεί για αυτή την κίνηση ή το περιεχόμενό της.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Βασάρα, γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου, και ο Βασίλης Παυλίδης, μέλος του ΔΣ, σε δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

“Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε για την πρόταση για τη Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που κατατέθηκε στη Βουλή εκ μέρους του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023. Πρόκειται για πρόταση η οποία ουδέποτε συζητήθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, ούτε λάβαμε γνώση με άλλον τρόπο για αυτήν την κίνηση και το περιεχόμενό της.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι οι ένοχοι, να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική στον σιδηρόδρομο. Για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη”.

Νίκος Πλακιάς: “Καμία προανακριτική μέχρι να τελειώσει το ανακριτικό κομμάτι”

Η πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή έχει προκαλέσει διχασμό στους συγγενείς των θυμάτων. Θέση πήρε και ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος προχώρησε σε ανάρτηση στο Χ, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

“Από ό,τι βλέπετε κύριοι της αντιπολίτευσης η πρόταση για προανακριτική του συλλόγου δεν βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο τις άλλες οικογένειες που είναι εκτός συλλόγου αλλά και αυτές που είναι εντός. Καλύτερα να γίνεται με ονοματεπώνυμο η οποιαδήποτε πρόταση παρά να χρησιμοποιείται ένας πληθυντικός ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε προτάσεις με ονοματεπώνυμο θα είμαι δίπλα από όπου και αν προέρχονται από οποιοδήποτε συγγενή θύματος των ΤΕΜΠΩΝ. Σε προτάσεις από φορείς ή συλλόγους καλό θα είναι να αναγράφονται και τα ονοματεπώνυμα αυτών που τους αποτελούν.

Οποιαδήποτε προανακριτική γίνει τώρα το αποτέλεσμα είναι γνωστό : Αθώος !!! Πλημμέλημα!!!”, έγραψε ο Νίκος Πλακιάς.

Πηγή

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram, Google News, YouTube , X και στο TikTok.