HomeΕλλάδα

Τέμπη: 57 Ψυχές ζητούν Δικαιοσύνη – Όλη η Ελλάδα ένα σώμα, μια φωνή (φωτογραφίες)

Τέμπη: 57 Ψυχές ζητούν Δικαιοσύνη – Όλη η Ελλάδα ένα σώμα, μια φωνή (φωτογραφίες)

Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η Ελλάδα θυμάται. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, ενώθηκαν σε ένα πρωτοφανές κύμα μνήμης και διεκδίκησης.

 

Οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που δεν ξέχασε, με ανθρώπους που βγήκαν έξω όχι μόνο για να θρηνήσουν, αλλά για να φωνάξουν πως οι 57 ψυχές δεν χάθηκαν μάταια. Στην Αθήνα, το Σύνταγμα πλημμύρισε από πλήθη που ύψωσαν πανό και κεριά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: «Δικαιοσύνη, όχι λήθη». Στη Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν σιωπηλοί, ενώ στη Λάρισα, εκεί όπου ο πόνος παραμένει πιο έντονος, οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα την ώρα που τα ονόματα των θυμάτων ακούγονταν ξανά.

Σε περισσότερες από 250 πόλεις, σε κάθε πλατεία, κάθε γειτονιά, οι πολίτες έγιναν ένα. Δεν υπήρχαν κόμματα, δεν υπήρχαν διαχωρισμοί. Μόνο μια κοινή φωνή, μια απαίτηση: να αποδοθούν ευθύνες, να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η νύχτα, να αλλάξουν όλα όσα πρέπει ώστε να μην ξαναζήσει καμία οικογένεια τέτοια τραγωδία.

Η Ελλάδα θρηνεί, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί. Και όσο ο κόσμος συνεχίζει να ενώνεται, όσο οι πλατείες γεμίζουν και η φωνή δυναμώνει, η ελπίδα παραμένει ζωντανή: ότι η δικαιοσύνη θα έρθει, ότι η μνήμη των 57 ψυχών θα γίνει ο οδηγός για ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Δύο χρόνια μετά, η χώρα δε σιωπά. Θυμάται. Διεκδικεί. Και δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει τις απαντήσεις που της χρωστούν.

Κέρκυρα: 

Ναύπλιο:

nauplio

Θεσσαλονίκη: 

thessaloniki

Τήνος:

tinos

Χανιά:

Λαμία:

lamia

Γιάννενα:

giannena

Μυτιλήνη:

mitilini

Καλαμάτα:

Kalamata Eleftheria2 0

Αθήνα:

IMG 20250228 144517

Τύρναβος:

poreia4

Λάρισα:

IMG 20250228 145450

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.