HomeΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για μελομακάρονα (βίντεο)

Συνταγή για μελομακάρονα (βίντεο)

Ήρθε η εποχή του χρόνου που τα σπίτια, οι γειτονιές, ολόκληρες οι πόλεις μοσχοβολούν Χριστούγεννα. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, κ.α.

Οι άνθρωποι μαζεύονται γύρω από τραπέζια και πάγκους όχι μόνο για να φάνε αλλά και για να μαγειρέψουν. Πρώτο συστατικό των Χριστουγέννων και των συνταγών που τα ακολουθούν η αγάπη, το μεράκι, οι αναμνήσεις που μας συνοδεύουν από παιδιά. 

Και αν ο πόλεμος μεταξύ μελομακάρονων και κουραμπιέδων μαίνεται για το πιο θα κυριαρχήσει στο τέλος και τα δύο δίπλα δίπλα στολίζουν τα σπίτια στο γιορτινό τραπέζι. 

Πάμε λοιπόν να δούμε μια απλή εύκολη και πεντανόστικη συνταγή για μελομακάρονα: 

 

Υλικά: 

1 κούπα λάδι

1 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι

1/4 κονιάκ

2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού

1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ 

1 κουταλάκι σόδα

8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το σιρόπι

2 κούπες μέλι 

2 κούπες ζάχαρη 

2 κούπες νερό 

Εκτέλεση:

Χτυπάτε για 4′ στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα 6 πρώτα υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι, με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μία λεκάνη. Ανοίξτε λάκκο και ρίξτε το μίγμα των υγρών υλικών. Παίρνοντας λίγο λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατέψτε με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά. Πλάστε και κόψτε τη ζύμη με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε ταψί, και ψήστε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά. 

Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με την ζάχαρη και το νερό 5′, αφαιρέστε τον αφρό, και περιχύστε τα μελομακάρονα μόλις βγούνε από τον φούρνο. Όταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να σταθούν. Πασπαλίστε καρύδια και αραδιάστε τα σε πιατέλα. Διατηρούνται έναν μήνα εκτός ψυγείου.! 

Καλά Χριστούγεννα!!

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.