Η συνάντηση των επιτάφιων στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου συνοδεία της Φιλαρμονικής Δ.Τ

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Η συνάντηση των επιτάφιων στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου συνοδεία της Φιλαρμονικής Δ.Τ

Η συνάντηση των επιτάφιων όλων των ενοριών του Δήμου Τυρνάβου την Μεγάλη Παρασκευή συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου έγινε ξανά μετά από 2 χρόνια σε κλίμα συγκίνησης. 

Μετά από 2 δύσκολα χρόνια που μας κράτησαν μακριά, πλήθος κόσμου βρέθηκε ξανά στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου για να συνοδεύσει κρατώντας λαμπάδες, τους επιτάφιους όλων των εκκλησιών μας και να ψάλλουν το “Ω γλυκύ μου έαρ”, όπου τελέστηκε σύντομη ακολουθία παρουσία του Δημάρχου Ιωάννη Κόκουρα, του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιου Σακούτσιου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Χριστόφορου Κατσαρού, του Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Γεωργίου Πατσιαουρα και όλων των Ιερέων του Τυρνάβου. Παρόντες και ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζώης Χρήστος.

Η Φιλαρμονική παιάνισε το ”Ε Γεναιαι Πασαι” και συνόδευσε τον Επιτάφιο της Μητρόπολης Παναγίας Φανερωμένης στην περιφορά του. Κατά την επιστροφή στον Μητροπολιτικό ναό ο Εθνικός μας Ύμνος ακούστηκε δυνατά από την υπέροχη Φιλαρμονική μας καταχειροκροτήθηκε.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα.
Ημέρα απόλυτου πένθους, αργίας και νηστείας, αλλά και προσμονής για την Ανάσταση.

Η ελπίδα αυτής της προσμονής, ας γεμίσει τις καρδιές μας και ας βάλει στο επίκεντρο της ζωής μας την αγάπη, την δικαιοσύνη, την κατανόηση και την αλληλεγγύη.

Το tirnavospress.gr παρουσίασε όλη την περιφορά και την ακολουθία και μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:

– Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

 

Διαβάστε όλα τα νέα του tirnavospress.gr, μπορείτε να μας βρείτε και να μας ακολουθήσετε στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights