Συνάντηση Μητσοτάκη – Στουρνάρα: Πρόταση για ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία συγκυρία όπου η οικονομική σταθερότητα και η πορεία της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και το θεσμικό της πλαίσιο, προτίθεται να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή.

Η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του διοικητή, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας.

Η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος έχει συνδεθεί με κρίσιμες περιόδους για την ελληνική οικονομία, ενώ η εμπειρία του θεωρείται σημαντική για τη συνέχιση της σταθερής πορείας εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Η τελική απόφαση για την ανανέωση της θητείας αναμένεται να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.