HomeΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Σύλλογοι ”Η Αρωγή” και ”Η Ελπίδα”: 220 πολίτες παρακολούθησαν τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών & ΚΑΡΠΑ

Σύλλογοι ”Η Αρωγή” και ”Η Ελπίδα”: 220 πολίτες παρακολούθησαν τα Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών & ΚΑΡΠΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών   Αμπελώνα  «Η ΕΛΠΙΔΑ» & o Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός  Σύλλογος   Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» στα πλαίσια πάντα της εθελοντικής, μη αμειβόμενης και ανιδιοτελούς προσφοράς στους κατοίκους της πόλης μας διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία πέντε σεμινάρια πρώτων βοηθειών -ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η διοργάνωση των  σεμιναρίων έχει σχέση με τον απινιδωτή που απέκτησαν οι Σύλλογοί μας, από χορηγία, ο οποίος είναι πλέον τοποθετημένος  στο φαρμακείο Δημοσθένη Καρατάσιου, δίπλα από το ΑΤΜ της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ώστε εύκολα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσο περισσότερους Συμπολίτες μας, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αιφνίδια καρδιοαναπνευστικά περιστατικά.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΙΚΟΣΙ  (220) Συμπολίτες μας, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση και αποκόμισαν πολύ σημαντικές γνώσεις, που σίγουρα θα τους είναι χρήσιμες.

Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία (θεωρητική και πρακτική) από τους έμπειρους και με ιδιαίτερη μεταδοτικότητα διασώστες – εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ υπήρξε πολύ ωφέλιμη σε βαθμό που σχεδόν όλοι οι εκπαιδευόμενοι, ζήτησαν απ’ τους Συλλόγους μας να επαναληφθεί και εμείς πράγματι δεσμευτήκαμε, να τα καθιερώσουμε ως θεσμό, διοργανώνοντάς τα δύο φορές το χρόνο.

Το επόμενο σεμινάριο προγραμματίζεται για τον Απρίλιο  του 2024 και για το οποίο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Την μικρή αυτή τελετή παράδοσης βεβαιώσεων στις στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της πόλης μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, διασώστης – εκπαιδευτής κ. Γιάννης Γούλας και η υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων  του ΕΚΑΒ κα Αρχοντή Σπυριδούλα.

Ο κ. Γούλας χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και δεσμεύτηκε, όποτε οι Σύλλογοί μας το ζητήσουν να επαναληφθούν τα σεμινάρια αυτά για όσες φορές χρειαστεί. Τους κάλεσε επίσης να παρακολουθήσουν τα επόμενα σεμινάρια, για να εμπεδώσουν όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν  ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γιαννόπουλος Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΡΩΓΗ» Αμπελώνα κ. Κουκούλης Γεώργιος που πήραν τον λόγο, ευχαρίστησαν τα στελέχη του ΕΚΑΒ για την πολύτιμη βοήθειά  τους και υποσχέθηκαν τη συνέχιση της μέχρι σήμερα Αγαστής Συνεργασίας μας. Ακόμα,  Ευχαρίστησαν  τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση τους και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στα σεμινάρια.

ΦΩΤΟ 1

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι συμμετέχοντες παρέλαβαν με ικανοποίηση τις βεβαιώσεις, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία τους για επανάληψη του συγκεκριμένου σεμιναρίου.

Όσοι δεν μπόρεσαν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις παρακολούθησης μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κουκούλη Γεώργιο στο τηλέφωνο 6937287172,  για να μπορέσουν να τις παραλάβουν.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε  ότι έχουν αντικατασταθεί τα ηλεκτρόδια του Απινιδωτή. Η εν λόγω  αντικατάσταση έγινε με την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Τυρνάβου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας,  για την ανάληψη  των  εξόδων  αντικατάστασης.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Τυρνάβου, την Αντιδήμαρχο κα Μπάσμπα Διαμάντω και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα  κ Θεοχαρίδη Δημήτρη για την άμεση ανταπόκρισή τους  στο αίτημά μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.