Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

HomeΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη από την οποία προκλήθηκε και πυρκαγιά, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ανταποκριτή της ΕΡΤ στην περιοχή, Βαγγέλη Μητρούσια.

 

Η σύγκρουση έγινε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δυο νεκροί. Ευαγγελισμός – Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες, ακρωτηριασμένους.

30 ασθενοφόρα στο σημείο

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περιπολικά, οχήματα Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ έσπευσαν επί τόπου στο σημείο, καθώς υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους αλλά και τραυματίες επιβάτες.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Σε επιφυλακή το Τμήμα Επιγόντων Περιστατικών του ΠΓΝ Λάρισας  για την υποδοχή τραυματιών των αμαξοστοιχιών. Ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Φωτό: onlarissa.gr

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός συνεχως.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

 

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights