HomeΑγροτικά – Κτηνοτροφικά

Στους δρόμους με τα τρακτέρ για τις αποζημιώσεις οι αγρότες σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα

Στους δρόμους με τα τρακτέρ για τις αποζημιώσεις οι αγρότες σε Πλατύκαμπο και Φάρσαλα

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο του Πλατυκάμπου προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες της περιοχές σε μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή αγρότες στα Φάρσαλα έβγαλαν και αυτοί τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για το ίδιο θέμα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας χαρακτήρισε σε δηλώσεις του τραγικές τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα τέλη Ιουλίου για τις πλημμύρες και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν λάβει καν αποζημίωση ή έχουν λάβει μόνο την προκαταβολή του περασμένου Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες από το ν. Λάρισας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Τσιάρα στο δημαρχείο της Καρδίτσας, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και θα ζητηθεί η εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στον Θεσσαλικό κάμπο μετά τις πλημμύρες.

Όσον αφορά τα αιτήματα που θα τεθούν από τους αγρότες στον υπουργό περιλαμβάνουν συγκεκριμένα:

  • Άμεση καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων σε όλους τους αγρότες από τις πλημμύρες του Daniel σε όλα τα χωριά και προϊόντα του ν. Λάρισας με βάση την πραγματική ζημιά και απώλεια της παραγωγής.
  • Να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος για όσα χωράφια δεν καλλιεργήθηκαν φέτος εξαιτίας ζημιών από τις πλημμύρες, φερτά υλικά, διάβρωση εδάφους κλπ.
  • Να ενταχθούν στις αποζημιώσεις οι παραγωγοί της Αγιάς.
  • Να δοθεί αναπλήρωση εισοδήματος για τον περονόσπορο, την φόμωψη, την φαιά σήψη, την ακαρπία σε προϊόντα, προστασία και αποζημίωση απο την πανώλη στα μικρά μηρυκαστικά ζώα.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, όχι στις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων.

Πηγή