Στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο και Βαπτιστή Τυρνάβου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο και Βαπτιστή Τυρνάβου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο και Βαπτιστή Τυρνάβου η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής

 

Σε έναν κατάμεστο Ιερό Ναό παρουσία του εορτάζοντα Δημάρχου Τυρνάβου κ Ιωάννη Κόκουρα και των Αντιδημάρχων Γεώργιο Σακούτσιο και Χριστόφορο Κατσαρό τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντας του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως και με τη Συμμετοχή όλων των Ιερέων της Πόλεως, επί της Εορτής του Αγίου Βαπτιστού Ιωάννη του Προδρόμου στον ομώνυμο ιστορικό Ναό στον Τύρναβο.

Σήμερα κορυφώνονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην τελευταία ημέρα του 12ημερου των Χριστουγέννων στην πόλη με την μεγαλύτερη χριστιανική ιστορία από τα βάθη του Βυζαντίου που διατηρήθηκε αναλλοίωτη στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Την εκκλησιαστική παράδοση του Τυρνάβου σεβάστηκαν ακόμη και οι Οθωμανοί και ο Τύρναβος κράτα μέχρι σήμερα ψηλά τα σκήπτρα της Ορθοδοξίας.

Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει λέει η παράδοση μας και η γιορτινή σημερινή ημέρα κλείνει το απόγευμα με τον μεθεόρτιο Εσπερινό και την παράκληση στον Άγιο.

Πολλά σπίτια στον Τύρναβο και όλη την Ελλάδα έχουν γιορτή σήμερα και ευχόμαστε σε όλες και όλους τους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρές μόνο.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.