Στις εκλογές Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοεμβρίου 2022 στηρίζουμε τους ΑΔΗΚ

HomeΛΑΡΙΣΑ

Στις εκλογές Αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοεμβρίου 2022 στηρίζουμε τους ΑΔΗΚ

Συμπληρώνονται σε λίγο δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. 

Εκλογές που είχανδιχάσει τον κλάδο  για την εφαρμογή τηςΗλεκτρονικής Ψηφοφορίας. Τότε με την απόφαση της ΟΛΜΕ για αποχή οδηγήθηκε ο κλάδος με εκπροσώπηση δοτών μελών στα Υπηρεσιακά συμβούλια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μία από αυτές τις εξαιρέσεις ήταν το Υπηρεσιακό Συμβούλιον. Λάρισας (ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας), όπου η παράταξη μας αποφάσισε να συμμετάσχει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία   γιατί:

1. πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι στον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες  για τις εκλογικές διαδικασίες και
2. Δεν θέλαμε να μείνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Για την επιλογή μας αυτή λοιδορηθήκαμε, απειληθήκαμε με διαγραφές, αποπεμφθήκαμε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχουμε μετανιώσει γι΄αυτή μας την επιλογή. Τα δύο αυτά χρόνια δώσαμε τον αγώνα μαςπροασπίζοντας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων απέναντι στις αυθαιρεσίες της Διοίκηση. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με τους συσχετισμούς στο ΠΥΣΔΕ. Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να γνωστοποιούμε πάντα τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης  και να αναγκάσουμε την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας να αλλάξει αποφάσεις που ήταν εις βάρος των συναδέλφων σε αρκετές περιπτώσεις.

Σήμερα Πέμπτη 6/10/2022 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Υπουργική  Απόφαση Φ.350/97/122008/Ε3/5-10-2022 που καθορίζει την διαδικασία της εκλογής των αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για την διετία 2023-2024. Σύμφωνα με την απόφαση οι εκλογές θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία και ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.

 

Εμείς ως ΑΔΗΚ πιστοί στις αρχές μας δηλώνουμε ότι θα συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία γιατί θεωρούμε ότι:

1. Ότι οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι αδιάβλητες
2. Θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συναδέλφων
3. Θα αποφευχθούν επιπλέον μετακινήσεις για τουςσυναδέλφους
4. Δεν θα χαθεί καμία διδακτική ώρα εξ αιτίας των εκλογών
5. Επιβάλλεται να υπάρχει εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις πέρα από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ενημερώνουμε ότι δεν θα αποκαλέσουμε ¨ψευτοαιρετούς¨ και δεν θα ζητήσουμε την διαγραφή τους από την ΕΛΜΕ για όσους εκλεγούν.

Στόχος μας είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και πάνω από όλα η εκπροσώπηση των συναδέλφων στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας.

Αγαπητές συναδέλφισσες Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας καλούμε να στηρίξετε τους ΑΔΗΚ στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί παραμένουμε πιστοί στις αρχές και γιατί αποδείξαμε ότι τα δύο αυτά χρόνια υπερασπιστήκαμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων με βάση τη νομοθεσία

Η Συμμετοχή σας στις ηλεκτρονικές εκλογές θα δώσει δύναμη σε όσους εκλεγούν .

Στο χέρι σας είναι να έχετε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Η Συντονιστική Επιτροπή

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον

(Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).

[quads id=5]