HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Σαμαρίνα Γρεβενών οι πολιτικοί Ν. Λάρισας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στην Σαμαρίνα Γρεβενών οι πολιτικοί Ν. Λάρισας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Καραλαριώτου από Σαμαρίνα :  Αντλούμε δύναμη από την πίστη 

Στη Σαμαρίνα Γρεβενών γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Λαρισαίων & Γενική Γραμματέας Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος , κ. Ρένα Καραλαριώτου η οποία παρακολούθησε την αρχιερατική λειτουργία στον υπαίθριο χώρο  του Ιερού Ναού της Μεγάλης Παναγίας , που τέλεσε  ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και στη συνέχεια χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «Τσιάτσιο»

« Η Παναγία μας είναι η Μάνα μας, το στήριγμα μας , η πηγή της ελπίδας και της αγάπης  για κάθε Ορθόδοξο . Εμείς οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας. 

Η πίστη μας, η παράδοσή μας , που είναι ακόμη ζωντανά εδώ στα βουνά της Πίνδου , μας δίνουν τη δύναμη να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να πορευθούμε μπροστά με  ενότητα  , δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους.

 Ας εργασθούμε όλοι με βάση ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, το οποίο θα στηρίζει  την παραγωγή  και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή του Έθνους μας  »

Η Λαρισαία πολιτικός , είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με πολλούς Λαρισαίους που έλκουν καταγωγή από τη Σαμαρίνα  αλλά και  από τα χωριά  Δοτσικό και Μεσολούρι , τα οποία και επισκέφθηκε .

 

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΙΝΑ: Μοιραίες οι συνέπειες αν διολισθήσουμε σε πολιτική αστάθεια…

«Εδώ από τα υψώματα της Πίνδου, βλέποντας κανείς πιο ξεκάθαρα την αξία της πίστης και των παραδόσεών μας στην ενδυνάμωση της εθνικής συνοχής, μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, παρά τις αντιξοότητες που μας ταλαιπωρούν εξαιτίας εξωγενών κρίσεων. Η ιστορία διδάσκει ότι όποτε προτάσσουμε τα μεγάλα και σπουδαία που μας ενώνουν, παραμερίζοντας τα μικρά και εφήμερα που ενίοτε μας χωρίζουν, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο τόπος θα πάει μπροστά». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την υπαίθρια αρχιερατική λειτουργία που τέλεσε στη Σαμαρίνα ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, λόγω των αναστηλωτικών έργων στον επιβλητικό ναό της Μεγάλης Παναγιάς. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός που τίμησε το έθιμο και συμμετείχε στον παραδοσιακό τρανό χορό, τον τσιάτσιο, στη δήλωσή του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή οικονομία η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας που επέφερε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως είπε η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη των πολιτών που υφίστανται τις συνέπειες της ακρίβειας. Ήδη, έχει στηρίξει με στοχευμένα μέτρα τους περισσότερο ευάλωτους, αλλά και τη μεσαία τάξη. Και με τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται από την εκτίναξη του τουριστικού προϊόντος, αλλά και το επενδυτικό περιβάλλον που συμβάλει στην ανάπτυξη, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι που θα δώσουν πολύτιμες ανάσες στην ελληνική κοινωνία. Στην Διεθνή Έκθεση

Θεσσαλονίκης, τις επόμενες μέρες, ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει τα μέτρα-ανάσες για τη στήριξη των νοικοκυριών. 

Προϋπόθεση, όμως, για να μην χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού στην υπερδεκαετή περίοδο της κρίσης και των μνημονίων, είναι να μην έχουμε πολιτικά πισωγυρίσματα. Η χώρα δεν πρέπει να χάσει το κεκτημένο της πολιτικής σταθερότητας. Αν διολισθήσει σε πολιτική αστάθεια οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες για την πατρίδα. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε». 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και πλήθος κόσμου.  

 

Στα Βλαχοχώρια της Πίνδου ο Χρήστος Κέλλας

Τα Βλαχοχώρια των Γρεβενών, που τίμησαν τη δεύτερη μέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, επισκέφθηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συμμετείχε στην πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Σαμαρίνας, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών, κ. Δαυίδ. Μετά το πέρας της ακολουθίας χόρεψε με τους Σαμαριναίους τον παραδοσιακό «Τσιάτσιο» στην πλατεία του χωριού και, στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Αβδέλλα, όπου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και συνομίλησε με κατοίκους και φορείς της περιοχής. 

Ο Χρήστος Κέλλας, αναχωρώντας για τη Λάρισα, δήλωσε:

«Οι Βλάχοι της Πίνδου και της Δυτικής Μακεδονίας τιμούν, σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, τη Μεγάλη Παναγιά, τη Μητέρα του Χριστού κι όλου του χριστιανικού κόσμου. Συμμετέχοντας στους εορτασμούς στη Σαμαρίνα και την Αβδέλλα, είχα τη χαρά να ανταμώσω με πολλούς συντοπίτες μας. 

Για τον ελληνικό λαό, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί το Πάσχα του καλοκαιριού, το οποίο γιορτάζουμε φέτος απαλλαγμένοι από το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και έχοντας περισσότερη αισιοδοξία για το αύριο.

Με ενότητα, πίστη στις δυνάμεις του λαού μας και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του ελληνικού κράτους, πορευόμαστε αταλάντευτα μπροστά, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τη γεωπολιτική επιρροή της χώρας μας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες κι όλους τους Έλληνες!».

 

Στέλλα Μπίζιου:

“Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις, που μας κληροδότησαν οι προγονοί μας διαμορφώνουν την ταυτότητα του Ελληνισμού. Οι παραδόσεις μας διδάσκουν την ιστορία μας και ενδυναμώνουν την πίστη στις αξίες του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης.
Κάθε γενιά διδάσκεται από την προηγούμενη και με την σειρά της διδάσκει την επόμενη κι έτσι διασφαλίζουμε την συνέχεια του έθνους μας. Εδώ από τη Σαμαρίνα, αλλά και τα υπόλοιπα Βλαχοχώρια της πατρίδας μας,  εμείς οι Βλάχοι ενώνουμε τις φωνές μας με αυτών που υπηρετούν την εθνική ενότητα, την εθνική υπερηφάνεια”.
 
Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη λήξη του τρανού χορού που διοργανώθηκε με επιτυχία για μια ακόμη χρονιά στη Σαμαρίνα. Η Λαρισαία βουλευτής, μετά την περιοδεία σε Φιλιππαίους, Αβδέλλα και Περιβόλι, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ομοψυχίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
“Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις, όμως η κυβέρνηση με την διαχείρισή τους εμπνέει ασφάλεια στους πολίτες ως εγγυητής πολιτικής σταθερότητας”, δήλωσε η κα Μπίζιου.
[quads id=5]