Home

Στην Λαϊκή Αγορά Τυρνάβου ο Στέλιος Τσικριτσής με υποψήφιους της ΛΑΣΥ

Στην Λαϊκή Αγορά Τυρνάβου ο Στέλιος Τσικριτσής με υποψήφιους της ΛΑΣΥ

Τη Λαϊκή Αγορά Τυρνάβου, επισκέφθηκαν το Σάββατο ο υποψήφιος δήμαρχος Δ.Τυρνάβου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στελιος Τσικριτσής, μαζί με αντιπροσωπεία υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων δίνοντας την διακήρυξη του συνδυασμού.

Ενώ αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Λαϊκή του Αμπελώνα.

Τη συζήτηση απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροπολητες αλλα κυριως επικεντρωθηκε στις πλημμύρες και τις βροχοπτώσεις που επληξαν τους παραγωγούς αγροτες, μελισσοκόμους και τους κτηνοτρόφους στον Δήμο Τυρνάβου.

Οι ίδιοιδηλώνουν ότι πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης αφού οι ζημιές αυτές είναι η «χαριστική βολή» στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, με την μείωση του εισοδήματός τους εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων μέσω της ΚΑΠ.

lasi 3
Το βασικό ζήτημα είναι ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ χαρατσώνει τους παραγωγούς με υπέρογκα ασφάλιστρα, δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών, αφού ενεργοποιούνται οι γνωστοί «κόφτες», που μειώνουν δραματικά την όποια αποζημίωση δίνεται, πολύ κάτω από την πραγματική ζημιά.

laiki sispe
Κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις δεσμεύσεις τους και τα ωραία λόγια συμπαράστασης, στην πράξη δεν στήριξαν ούτε ικανοποίησαν κανένα από τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών, όπως είναι οι ελάχιστες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, το αφορολόγητο πετρέλαιο, η επιδότηση των μέσων και εφοδίων και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα εμπορεύματα, για να μπορούν να ανασάνουν.

laiki 3
Καλούμε τους αγρότες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που αυτές τις ημέρες και μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μοιράζουν ξανά υποσχέσεις και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, τάζουν «αγροτική ανάπτυξη» και «μέρες ευημερίας», ενώ στην ουσία στηρίζουν την πολιτική που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τυρνάβου απαιτεί άμεσα να καταγραφούν και να εκτιμηθούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ, να δοθούν προκαταβολές και να αποζημιωθούν οι αγρότες στο 100% της παραγωγής τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

tsikr
Να δοθεί πρόσθετη ενίσχυση με οποιοδήποτε τρόπο για να μπορέσουν να ζήσουν και τα να βγάλουν πέρα με τις ανάγκες τους.
Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, Δήμο και εφορία τουλάχιστον μέχρι την εξόφληση των αποζημιώσεων για τις ζημιές

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.