Στην κυκλοφορία και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης

HomeΕΛΛΑΔΑ

Στην κυκλοφορία και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Σε λειτουργία τέθηκε από νωρίς το πρωί η σιδηροδρομική γραμμή Λιανοκλάδι-Λάρισα, μετά τον αποκλεισμό της λόγω εκτεταμένων καταστροφών από τον “Ιανό”. Συμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΣΕ έγινε μία γιγαντιαία κινητοποίηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην υποδομή της γραμμής οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κυκλοφορία δόθηκε η μία από τις δύο γραμμές (η γραμμή προς Αθήνα, λεγόμενη και γραμμή καθόδου). Με την επαναλειτουργία της είναι μπορούν και πάλι να ξεκινήσουν τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια.

Στο διάστημα της διακοπής του τμήματος Λιανοκλάδι-Λάρισα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε δρομολογήσει λεωφορεία για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της. Μέχρι την Κυριακή υπολογίζεται ότι η μονή γραμμή θα περιοριστεί στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός ενώ, η πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία και της δεύτερης γραμμής εκτιμάται οτι θα συμβεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Η γραμμή δίδεται με κυκλοφορία αλλά ειδικά τις πρώτες ημέρες οι ταχύτητες θα είναι μειωμένες και βαθμιαία θα αυξάνονται.

Τα έργα αποκατάστασης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τμήμα μέχρι τον Δομοκό έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ η κοινοπραξία που είχε αναλάβει την εργολαβία-σκούπα ενώ στο τμήμα από το Δομοκό μέχρι και τη Λάρισα συνεργεία του ΟΣΕ.

Αυτό πάντως που επισημαίνεται είναι πως θα χρειαστεί η εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων για να θωρακιστεί η νέα διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων σε περίπτωση επανάληψης ακραίων καιρικών φαινομένων. Σε αυτό συνέβαλαν οι μεγάλες ζημιές που συνέβησαν σε τρία σημεία του αποκλεισμένου μέχρι και χθες το βράδυ τμήματος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights