Στην Ινδία μια 17χρονη σκοτώθηκε επειδή φορούσε τζιν

HomeΔΙΕΘΝΗ

Στην Ινδία μια 17χρονη σκοτώθηκε επειδή φορούσε τζιν

Καθημερινά η γυναίκα παλεύει να αποκτήσει την ισότητα που της αξίζει και δυστυχώς αυτό όχι απλά δεν συμβαίνει αλλά καθημερινά υπάρχουν στιγμές που γίνεται έρμαιο ενός άντρα και πολλές φορές της στοιχίζει ακόμα και την ζωή.

Στην Ινδία τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Καθώς σε εκείνες τις χώρες οι γυναίκες ακόμα δεν αποφασίζουν ούτε για τα ρούχα τους. Όπως στη περίπτωση της 17χρονης Neha Paswan, η  οποία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον παππού της και τον θείο της επειδή φόρεσε τζιν. Σύμφωνα με την μητέρα της ενώ είχε κάνει κανονικά την νηστεία της και τις θρησκευτικές της δραστηριότητες, οι συγγενείς της θύμωσαν που φόρεσε τζιν και άρχισαν να την χτυπούν ανελέητα. Μόλις έμεινε αναίσθητη κάλεσαν κάποιον να τους πάει στο νοσοκομείο, χωρίς να επιτρέπουν στην μητέρα της να πάει. Εκείνη ζήτησε από άλλους συγγενείς της να την αναζητήσουν στο νοσοκομείο, όμως δεν την βρήκανε πουθενά. Το επόμενο πρωί βρέθηκε κρεμασμένη σε μια γέφυρα της περιοχής.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Shriyash Tripathi είπε στο BBC Hindi ότι τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παππούδων, ενός θείου και του οδηγού αυτοκινήτων, συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν. Είπε ότι η αστυνομία αναζητά τους εναπομείναντες κατηγορούμενους.

Τα κορίτσια και οι γυναίκες στην Ινδία αντιμετωπίζουν σοβαρές απειλές ακόμη και πριν γεννηθούν λόγω της προτίμησης των γιων μέχρι τις διακρίσεις και την παραμέληση. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ανεξέλεγκτη και κατά μέσο όρο, 20 γυναίκες σκοτώνονται καθημερινά επειδή έφεραν ανεπαρκή προικιά. Γυναίκες και κορίτσια σε μικρές πόλεις και αγροτικές περιοχές της Ινδίας ζουν κάτω από αυστηρούς περιορισμούς με τους αρχηγούς χωριών ή πατριάρχες της οικογένειας να υπαγορεύουν συχνά τι φοράνε, πού πηγαίνουν ή με ποιους μιλούν, και τυχόν λάθος βήμα θεωρείται πρόκληση και πρέπει να τιμωρηθεί.

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights