HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μοναδικό της θέμα την ενημέρωση και την συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. βρέθηκε ο νέος δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ Τυρνάβου Σταύρο Τσαγκαρακο και τον  νεοεκλεγέντα αντιδήμαρχο Νίκο Νταλαγιαννη.

 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Στέλιου Τσικριτσή:

”Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, αλήθεια είναι κάτι που μας ήρθε ξαφνικά; Ασφαλώς και όχι, είναι η συνέχεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, μέσα και από οδηγίες της ΕΕ που προωθούν την ιδιωτικοποίηση. Σε αυτό στόχευε και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες , για την ένταξη του νερού στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας . Το νομοσχέδιο αυτό ενίσχυε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ιδιωτικοποίησής του, για την κοστολόγηση του νερού με προκαθορισμένα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που οδηγούν μεταξύ άλλων και σε πανάκριβο νερό για τα λαϊκά στρώματα.

Αν υλοποιήσει η κυβέρνηση το καταστροφικό σχέδιο της πλέον η ΔΕΥΑ θα λειτουργεί ξεκάθαρα κερδοσκοπικά. Στον Δήμο Τυρνάβου διαθέτουμε άρτια δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, τέσσερις βιολογικούς καθαρισμούς δίκτυο όμβριων υδάτων σε κάθε οικισμό έγιναν με χρήματα των πολιτών από τα ανταποδοτικά τέλη και με τον υπερβάλλοντα ζήλο των υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. Γιατί άραγε; Για να έρθουν αργότερα να τα πάρουν τζάμπα οι ιδιώτες και ο λαός να αναγκαστεί να πει το νερό, νεράκι;

deyat tsikri
Θεωρούμε απαράδεκτη και σε βάρος του Δήμου Τυρνάβου μια τέτοια απόφαση από την κυβέρνηση σχετικά με την συγχώνευση των ΔΕΥΑ.
Το να πούμε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή δηλώνουμε την αντίθεση μας στα νέα σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της διαχείρισης του νερού δηλαδή λόγια. Τα λόγια τα παίρνει όμως ο αέρας με πράξεις και με αγώνες θα διεκδικήσουμε μαζι με τον λαό του Δήμου μας :

Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Με αγώνες λοιπόν και το λαό στο πλευρό μας στέλνουμε μήνυμα ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας . Αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση φθηνών, ποιοτικών και καθολικών υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης”

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.