Στη μάχη του Αχλαδιού οι Συνεταιρισμοί στα Πλατανούλια

HomeΤΟΠΙΚΑ

Στη μάχη του Αχλαδιού οι Συνεταιρισμοί στα Πλατανούλια

Ρεπορτάζ του TirnavosPress από το χώρο των συνεταιρισμών στα Πλατανούλια όπου με ένταση συνεχίζεται η συγκομιδή των Αχλαδιών.

 

Στον αρχαιότερο Αγροτικό Συνεταιρισμό Πλατανουλίων με σχεδόν 100 χρόνια ιστορία ο προαύλιος χώρος είναι γεμάτος πλατφόρμες και φορτηγά που περιμένουν να μεταφέρουν τον φυτικό χρυσό της περιοχής στα εργοστάσια και τις αγορές.

Ο Πρόεδρος Κατσής Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος Ζαμπόγιας Αθανάσιος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ρίζος Δημήτριος μας μίλησαν στην κάμερα του TirnavosPress Web TV για την φετινή παραγωγή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυριότερο την χαμηλή τιμή πώλησης ειδικά στην ποικιλία Κρυστάλλι.

Το βιομηχανικό αχλάδι έχει και φέτος μια σταθερά καλή τιμή διάθεσης.

Παρόλα αυτά παραμένει μεγάλο φέτος το κόστος παραγωγής με τα εφόδια και καύσιμα να έχουν πολύ μεγάλες αυξήσεις που δύσκολα θα καλυφθούν.

Αυτή η μεγάλη διαφορά κόστους και τιμής πώλησης προκαλεί απογοήτευση και σκεπτικισμό ειδικά στους νέους που ακολουθούν το προϊόν που πριν χρόνια πρόσφερε μεγάλα εισοδήματα στους γονείς τους. Σε πολλά περιβόλια το Αχλάδι έμεινε στα δέντρα και πέφτει στο έδαφος αδιάθετο ενώ κάποιοι παραγωγοί σκέπτονται ακόμη και την εκρίζωση των δέντρων.

Στον νεότερο Συνεταιρισμό Φρουτοπηγή μας μίλησε ο πρόεδρος του Μαλάκος Κωνσταντίνος που και αυτός από την μεριά του μίλησε για τα ίδια προβλήματα που ευτυχώς είναι λιγότερα στο βιομηχανικό Αχλάδι.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί μόνο στο TirnavosPress Web TV

 

[quads id=5]