Home

Στη «Λάρισα που μας αξίζει!» με τον Θανάση Μαμάκο η Κατερίνα Κόσσυβα

Στη «Λάρισα που μας αξίζει!» με τον Θανάση Μαμάκο η Κατερίνα Κόσσυβα

Στο πλευρό του Θανάση Μαμάκου συστρατεύεται η Λαρισαία φιλόλογος και πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Δρυάς», Κατερίνα Κόσσυβα, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λάρισα που μας αξίζει!».

Η κ.Κόσσυβα υπήρξε στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «Πράσινη Πόλη», ένα από τα τρία συνθετικά μέλη της «Συμπαράταξης» το 2014 (ο σύζυγός της κ.Απόστολος Σουρλαντζής υπήρξε αντιδήμαρχος με τον κ.Καλογιάννη στην πρώτη θητεία), ενώ ενεργοποιήθηκε πολιτικά στο παρελθόν και με τη Δημοκρατική Αριστερά, συμμετέχοντας στο ευρωψηφοδέλτιό της το 2014.

Όπως σημειώνει η Κατερίνα Κόσσυβα:

«Alea jacta est που σημαίνει “ο κύβος ερρίφθη”. Η φράση αυτή που είπε ο Καίσαρας, όταν αποφάσισε να διαβεί τον ποταμό Ρουβίκωνα και να βαδίσει με το στρατό του στη Ρώμη, έμεινε παροιμιώδης στην ιστορία και αφορά αποφάσεις που παίρνονται μετά από προβληματισμό.
Στη δική μου περίπτωση η απόφασή μου να διαβώ, συμβολικά, το δικό μου “Ρουβίκωνα” και να είμαι υποψήφια με τον συνδυασμό “Η Λάρισα που μας αξίζει”, με επικεφαλής το Θανάση Μαμάκο, είναι γεγονός.

Είναι μια απόφαση που πάρθηκε ύστερα από εκτίμηση της εικόνας της πόλης μας, για την οποία δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε περήφανοι. Στηρίξαμε τον τωρινό δήμαρχο, Αποστόλη Καλογιάννη, κι εγώ και ο άντρας μου, ο Αποστόλης Σουρλαντζής, αλλά, δυστυχώς, εισπράξαμε… απογοήτευση! Το έργο του για μια καλύτερη πόλη, δεν ήταν το αναμενόμενο, ενώ η πολιτική του και οι συνεργασίες του τον τελευταίο καιρό, είναι αμφιλεγόμενες.

Αποφάσισα, λοιπόν, μαζί και με άλλους φίλους από το χώρο της κεντροαριστεράς, όπου δραστηριοποιούμαι τον τελευταίο καιρό, να συμμετάσχουμε στον συγκεκριμένο συνδυασμό και να συμβάλλουμε στην επίτευξη του στόχου της «Λάρισας που μας αξίζει». Έχω συνηθίσει από τα πρώτα μου βήματα ως πολίτης αυτής της πόλης, να συνυπάρχω με πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει το συμφέρον της πόλης.

Η συμμετοχή μου στον ιδρυτικό πυρήνα της κίνησης «Λάρισα-Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον φίλο Κώστα Τσαντίλη, με δίδαξε τις βασικές αρχές της αυτοδιοικητικής ηθικής και πολιτικής και μιας Αυτοδιοίκησης που σέβεται τους πολίτες και αγωνίζεται για ένα καλύτερο όραμα για την πόλη. Ευχαριστώ τον Θανάση Μαμάκο για την τιμητική πρόταση να με συμπεριλάβει στους υποψηφίους και υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για το κοινό μας όραμα.

Η πολύχρονη προσφορά μου στους τομείς του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος θεωρώ ότι αποτελούν απόδειξη για τις ειλικρινείς προθέσεις μου. Ελπίζω στη στήριξη όλων εκείνων που πιστεύουν και ελπίζουν σε μια αξιοβίωτη πόλη».

Ποια είναι η Κατερίνα Κόσσυβα
Η Κατερίνα Κόσσυβα-Σουρλαντζή γεννήθηκε στην Κρανιά του Κάτω Ολύμπου το 1954. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1979 διορίστηκε και δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας. Συνδέθηκε με τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα- Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» και ενστερνίστηκε τις απόψεις της ανεξαρτησίας στα αυτοδιοικητικά. Υπήρξε πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κρανιάς, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων νομού Λάρισας και μέλος της ομάδας που εξέδιδε το εκπαιδευτικό περιοδικό «ΣΗΜΕΙΟ».

Το 1984 αποσπάστηκε στη Νότια Αφρική για 5 χρόνια, όπου δίδαξε στο αγγλοελληνικό σχολείο ΣΑΧΕΤΙ και σε κοινοτικά σχολεία της παροικίας. Βραβεύτηκε για την πολιτιστική της δραστηριότητα από το «Πνευματικό Πρακτορείο» των Ελλήνων λογοτεχνών Νοτίου Αφρικής. Εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στο Παν/μιο WITS του Γιοχάννεσμπουργκ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της αυτοδιοίκησης και εκλέχθηκε το 1993 δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λάρισας και αργότερα τοπική σύμβουλος στην Κρανιά του Δήμου Κάτω Ολύμπου.

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και πήρε μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2001 μαζί με ευαισθητοποιημένους πολίτες δημιούργησαν το Σωματείο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό «ΔΡΥΑΣ», με σκοπό την προστασία των περιοχών «Natura 2000».Το Κέντρο ενημέρωσης της «ΔΡΥΑΣ», στον πρώην Σ.Σ. Τεμπών, έγινε γνωστό πανελλαδικά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το 2008 αποσπάστηκε στο Παν/μιο Comenius της Μπρατισλάβα και δίδαξε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Πραγματοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία νεοελληνικών σπουδών και την ελληνική πρεσβεία πολλές εκδηλώσεις για την προβολή της ελληνικής λογοτεχνίας. Συνεργάστηκε με τις έδρες νεοελληνικών σπουδών της, καθώς και με περιβαλλοντικούς φορείς και οργανώσεις της Ευρώπης.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος