Στη Γιάννουλη η υποδοχή του ιερού λείψανου του Αγίου Γρηγορίου Καλιδη του Κουμπαγιώτη

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Γιάννουλη η υποδοχή του ιερού λείψανου του Αγίου Γρηγορίου Καλιδη του Κουμπαγιώτη

Στη Γιάννουλη η υποδοχή του ιερού λείψανου του Αγίου Γρηγορίου Καλιδη του Κουμπαγιωτη για την εορτή του την Δευτέρα 25 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Αγιου Γεωργίου.

Στη τελετή χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Λάρισας και Τυρνάβου μαζί με ιερείς.

Την υποδοχή και τον πανηγυρικό εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος Περιφέρειας Λάρισας κ Σάκης Παιδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας κ Μαμακος Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος κοινότητας Γιάννουλης κ Μπαράκος Κωνσταντίνος και πλήθος πιστών σε πανηγυρικό κλίμα αψηφώντας την ζέστη του καλοκαιριού στο κάμπο της Λάρισας.

Ακολούθησε κήρυγμα και αρτοκλασία ενώ ως μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία και ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός για όσους θέλουν να προσκυνήσουν τον Άγιο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Γιάννουλη από όπου περνάμε όλοι μας καθημερινά φυλάσσονται σπάνιες εικόνες που έφεραν οι Έλληνες από την Μικρά Ασία και την Σμύρνη πριν 100 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό.

Για τις ιερές αυτές εικόνες θα αναφερθούμε σε επόμενο ειδικό αφιέρωμα καθώς στα μέσα του Σεπτεμβρίου η Γιάννουλη ετοιμάζει μεγάλες εκδηλώσεις όπως μας ενημέρωσε ο κ Μπαρακος.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.