HomeΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση της ανακρίτριας

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε προφυλακιστέος

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση της ανακρίτριας

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγναδης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.Ο κατηγορουμενος δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αθωότητα του με αποτέλεσμα να του «δείξουν» το δρόμο για τη φυλακή .

Άλλωστε, η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του σκηνοθέτη , με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιοποινων πράξεων.

Νωρίτερα , το μεσημέρι είχε απορριφθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε υποβάλλει μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια.

 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έδωσε «μάχη» για να μην προφυλακιστεί. Μάλιστα , μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας η πρωην υπουργος Πολιτισμού Ελενη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του Actin24 Διονύσης Παναγιωτάκης προκειμένου να καταθέσουν.

Πρόκειται για δυο από τα πρόσωπα που η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη είχε προτείνει ως μάρτυρες για να στηρίξουν το άλλοθι του
καθώς υποστηρίζει ότι τις ημέρες του Αυγούστου του 2015, που καταγγέλεται για έναν από τους βιασμούς, ήταν μαζί τους διακοπές στην Ιθάκη.

Την ίδια ώρα δυο άλλοι προτεινόμενοι μάρτυρες οι Ιωάννης Παναγόπουλος βοηθός σκηνοθέτη και Αγησίλαος Μικελάτος , ηθοποιός διαχώριζαν τη θέση τους αναφέροντας σε κοινή ανακοίνωση τους πως δεν γνωρίζουν «τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης».

Τι είπε στην απολογία του

Στην απολογία ο κατηγορουμενος αρνήθηκε την βαρύτατη κατηγορία που αντιμετωπίζει υπογραμμίζοντας :
“Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα , ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του , ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία”.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε ότι οι μηνύσεις και οι μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του “είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά” ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεση μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση”.

Στο υπόμνημα , που αριθμεί 27 σελίδες ισχυρίστηκε ότι αρχικά σκοπός ήταν
« η ηθική εξόντωση μου δια του χαρακτηρισμού μου ως παιδόφιλου και βιαστή και όχι ο εγκλεισμός μου στην φυλακή” ενώ στην πορεία « άλλαξε το σχέδιό τους και με την προσδοκία ότι από αυτή την υπόθεση θα μπορούσαν να έχουν και οικονομικό κέρδος λόγω του κλίματος που είχαν πετύχει να δημιουργηθεί για το πρόσωπο μου, βρήκαν δύο αδίστακτους και ανήθικους ανθρώπους και έφιαξαν δύο ιστορίες, μια τον Αύγουστο του 2010 και μία τον Αύγουστο του 2015, πιθανολογώντας ότι τον Αύγουστο που είναι ο μήνας των παραστάσεων στην Επίδαυρο και στα άλλα θερινά θέατρα, θα ήμουν στην Αθήνα, χωρίς καν να φροντίσουν να ελέγξουν τα προγράμματα των παραστάσεων και να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπιστία”.

Ο κ. Λυγνάδης έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα που , κατά την άποψη του καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των μηνυτών . Επίσης αναφέρθηκε διεξοδικά και στην πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του για παραγεγραμμένο αδίκημα αλλά και την γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα σε βάρος του. Για την μάρτυρα μάλιστα ανέφερε πως “πρόκειται για μια κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπο μου” της οποίας την κατάθεση χαρακτηρίζει μυθοπλασία.