HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Το ΠΑΣΟΚ βάζει πάνω από όλα την χώρα

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Το ΠΑΣΟΚ βάζει πάνω από όλα την χώρα

Την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά στο tirnavospress.gr η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κα. Σταυρούλα Μπαγιώτα λίγο πριν τα εγκαίνια του πολιτικού της γραφείου στην Ελασσόνα.

 

TirnavosPress: κα. Μπαγιώτα είστε μόλις 33 ετών, κατάγεστε από το Πύθιο Ελασσόνας  και είστε γεωπόνος μελετητής – κτηνοτρόφος. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το κομμάτι της πολιτικής; 

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Έτσι και αλλιώς σε αυτή τη ζωή όλα είναι θέμα πολιτικής. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον  εαυτό μου να ακούει πολιτικές συζητήσεις Πάντοτε στο σπίτι μου υπήρχε έντονη  δραστηριότητα προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά. Επηρεάστηκα και έτσι άρχισα να  μελετώ σχετικά με την πολιτική. Αυτό που με στιγμάτισε όμως ήταν το βιβλίο του Ανδρέα  Παπανδρέου Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. 

TirnavosPress: Πόσο καιρό δραστηριοποιήστε με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας με την υποψηφιότητά σας;  

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Η πορεία μου στην πολιτική ξεκίνησε από το 2007, παράλληλα με τις σπουδές μου και μέχρι  την αποφοίτηση μου, μέσω της ΠΑΣΠ Γεωπονικής αλλά και της ΠΑΣΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Από  το 2015 έως και σήμερα είμαι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λάρισας έχοντας εκλεγεί μέλος  της νομαρχιακής αλλά και ως υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό η  Θεσσαλία στην Καρδιά μας το 2019. 

Φιλοδοξώ να βοηθήσω τις γυναίκες και τον πρωτογενή τομέα, επίσης Θα ήθελα να  αναδείξω τα προβλήματα της επαρχίας στο Νομό Λάρισας όπου είμαι και υποψήφια,  προβλήματα τα οποία έχουν οδηγήσει πολλά παιδιά της γενιάς μου στην εσωτερική αλλά  και εξωτερική μετανάστευση. 

TirnavosPress: Πόσο θα βοηθήσει την περιοχή της Θεσσαλίας που είναι καθαρά αγροτική και  κτηνοτροφική η εκλογή σας;  

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Σαν εκπρόσωπος του πρωτογενή Τομέα έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει , συνεπώς η εκλογή μου θα μπορούσε να είναι καθοριστική για την  ανάδειξή και την προώθηση των καίριων ζητημάτων που προκύπτουν αλλά και τους  τρόπους αντιμετώπισης αυτών, θέτοντας ως προτεραιότητα τον αγρότη και τον  κτηνοτρόφο. 

TirnavosPress: Γνωρίζετε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής εξαιτίας της καταγωγής σας αλλά και  του επαγγέλματος σας. Ποιο είναι το πρώτο μέλημα σας αν εκλεγείτε; 

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Μια από τις βασικές προτεραιότητες μας είναι η ανάπτυξή της υπαίθρου, μέσω ενός Εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει κίνητρα στους νέους να παράγουν ελληνικό προϊόν, έχοντας δίπλα τους ένα κράτος στρατηγείο ανάπτυξης που θα επενδύει σε  υποδομές και σε δίκτυα και θα τους στηρίζει ουσιαστικά. 

bagiota stavroula

TirnavosPress: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια νέα γυναίκα να μπει στο ταξίδι της πολιτικής;

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Όσο εύκολο και δύσκολο είναι και για έναν νέο άνδρα, να μπει στο ταξίδι της πολιτικής.

TirnavosPress: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα; 

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Οι πολιτικές και οι στρατηγικές που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα. 

Συγκεκριμένα, αυτές μας οδήγησαν σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μηδενικά έργα  υποδομής, χαμηλόμισθους, αύξηση της ακρίβειας και όχι μόνο. 

Συνεπώς, η μόνη λύση ώστε η χώρα να ξανά βρει το μονοπάτι της ανάπτυξης είναι το  ΠΑΣΟΚ 

TirnavosPress: Με ποια κριτήρια θα θέλατε οι ψηφοφόροι να επιλέξουν τους βουλευτές στις φετινές  εκλογές; 

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Βάση των ανθρώπων, που από την εθελοντική και επαγγελματική τους πορεία έχουν προσφέρει στην κοινωνία. Απαιτείται η ανανέωση προσώπων και πολιτικών, και δεν  αναφέρομαι σε ηλικιακά κριτήρια .  

TirnavosPress: Γιατί πιστεύετε ότι πολίτες θα πρέπει να δώσουν εντολή στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  και στον Νίκο Ανδρουλάκη να κυβερνήσει την χώρα;  

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Γιατί το ΠΑΣΟΚ, πάντα έβαζε το συμφέρον της πατρίδας και του λαού πάνω από όλα. Έτσι και τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης αυτό κάνει. 

Για μια νέα Ελλάδα που θα έχει ανάπτυξη, δημιουργία και προοπτική για το μέλλον.   

TirnavosPress: Σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση πόσο  πιθανό είναι να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με κάποιο άλλο κόμμα; 

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Το ΠΑΣΟΚ όπως είπα και πριν βάζει πάνω από όλα την χώρα. 

Έτσι και τώρα αυτό θα κάνει. 

Αν δεν υπάρχει καμία σύγκλιση σε προγράμματα δεν υπάρχει λόγος το ΠΑΣΟΚ να  συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση μόνο και μόνο για τις καρέκλες. 

Έτσι και αλλιώς εμείς είμαστε έτοιμοι για τριπλές εκλογές. 
3D940177 7179 4458 8BAC C180D8A6EA0E

TirnavosPress: Ποιο το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους του Νομού Λάρισας; 

Σταυρούλα Μπαγιώτα: Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ .Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες της κοινωνίας, για να συνεχίσουμε σταθερά την πορεία για την ανάπτυξη της χωράς, για να ξαναγυρίσουν οι νέοι στον τόπο μας, για να ξαναγίνει η Ελλάδα σταθερή και υπεύθυνη δύναμη στην Ευρώπη. Για την  ελπίδα, την ανάπτυξη και την ευθύνη στους κοινούς μας αγώνες. 

 

 

*Η συνέντευξη δόθηκε πριν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.