Στα Πλατανούλια ο Δήμαρχος Τυρνάβου με το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών

HomeΤΟΠΙΚΑ

Στα Πλατανούλια ο Δήμαρχος Τυρνάβου με το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών

Επίσκεψη αυτοψία έγινε από τον Προϊστάμενο μηχανικό της ΔΑΕΦΚ κ Γιαννούτσο Αντώνιο μαζί με κλιμάκιο μηχανικών, παρουσία του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών κ Χριστόφορου Κατσαρού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπου στα Πλατανούλια Τυρνάβου.

Εκεί τους περίμεναν ο ιερέας, το προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για να μάθουν με αγωνία τι μέλει γενέσθαι με την εξέλιξη αποκατάστασης των ζημιών.

Μετά από λεπτομερή αυτοψία των μηχανικών της ΔΑΕΦΚ ο προϊστάμενος κ Γιαννούτσος εκτίμησε ότι οι ζημιές δεν είναι πολύ σοβαρές και έδωσε μια προφορική υπόσχεση στον ιερέα, ότι του χρόνου στην γιορτή του Αγίου Χαράλαμπου θα λειτουργήσει μέσα στον Ναό. 

Αμέσως μετά την αυτοψία ο Δήμαρχος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση στην TirnavosPress Web TV:

 

«Επισκεφτήκαμε σήμερα μαζί με το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, τους οποίους πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω και τον προϊστάμενο κ Γιαννούτσο, τις πληγείσες από το σεισμό εκκλησίες του Δήμου μας. Το συνεργείο των μηχανικών που έχει έρθει από το Υπουργείο Υποδομών έχει επισκεφτεί τις εκκλησίες του Αμπελώνα, του Βρυοτόπου, τον Άγιο Γεώργιο Τυρνάβου, την εκκλησία του Δαμασίου και τώρα βρισκόμαστε στα Πλατανούλια που είναι η τελευταία εκκλησία που θα δούμε. 

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως γιατί πραγματικά θέλουμε να αναστηλώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τις εκκλησίες, δίνουμε και μια προτεραιότητα σε αυτές γιατί πραγματικά ο κόσμος έχει ανάγκη τις εκκλησίες και του έχει λείψει να εκκλησιάζεται και βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη αυτή θέση να ελέγχουν τις εκκλησίες οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών έτσι ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να στηλώσουμε τις εκκλησίες για να έρχονται οι πιστοί.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία ως Δήμος Τυρνάβου και με τους δύο Μητροπολίτες τον Σεσβασμιώτατο τον κ. Χαρίτων και τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο και τους ενημερώσαμε για αυτήν την διαδικασία.

Ήδη οι Μητροπολίτες έχουν καταθέσει τις μελέτες στο Υπουργείο Υποδομών όποτε θεωρούμε ότι μετά τις αυτοψίες των μηχανικών που γίνονται σήμερα, γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να βγούνε τα απαραίτητα κονδύλια που χρειάζεται για να αναστηλωθούν οι εκκλησίες».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.