Η άνοιξη φέρνει μαζί της τα πιο αρωματικά και ζουμερά φρούτα – και φυσικά, πρωταγωνίστριες δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από τις φράουλες! Πλούσιες σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και με μοναδικό άρωμα, οι φράουλες είναι το απόλυτο φρούτο της εποχής και αποτελούν ιδανική βάση για ένα ελαφρύ, δροσερό γλυκό.
Στη σημερινή συνταγή ετοιμάζουμε ένα σπιτικό παγωτό φράουλα, ιδανικό για παιδιά και όλη την οικογένεια. Είναι χωρίς ζάχαρη, με φυσικά υλικά και χαμηλά λιπαρά – ένας υγιεινός και διαιτητικός τρόπος να απολαύσουμε κάτι γλυκό τις ζεστές μέρες που έρχονται!
Υλικά:
-
250 γρ. φρέσκες φράουλες (κατά προτίμηση βιολογικές)
-
350 γρ. γιαούρτι (πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό ή φυτικό)
-
1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά, μόνο για παιδιά άνω του 1 έτους)
-
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
-
Εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- Xωνάκια
Εκτέλεση:
-
Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια.
-
Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα πυρέξ, περιχύνουμε με το μέλι (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15 λεπτά.
-
Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν τελείως και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή στο multi.
-
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τις πολτοποιημένες φράουλες μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε θήκες για παγωτά ή σε χωνάκια και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες.
Tips:
-
Για καλύτερη υφή, μπορείτε να χτυπήσετε το παγωτό με μίξερ χειρός κάθε 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια της κατάψυξης.
-
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα της επιλογής σας ή να δημιουργήσετε στρώσεις με διαφορετικά φρούτα.
-
Αν δεν έχετε θήκες για παγωτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά πλαστικά ποτηράκια και ξυλάκια.
Απολαύστε το παγωτό φράουλα με τα παιδιά σας και δημιουργήστε όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις!