Σοκαριστικά παρακμιακή η φετινή διοργάνωση της γιορτής κρασιού Αμπελώνα

HomeΤΟΠΙΚΑ

Σοκαριστικά παρακμιακή η φετινή διοργάνωση της γιορτής κρασιού Αμπελώνα

Με μια σειρά 15+1 φωτογραφιών (οι 15 είναι από προηγούμενες γιορτές και η μία από την δεύτερη μέρα της φετινής γιορτής),

 

θα θέλαμε να αναδείξουμε την εγκατάλειψη και  την παρακμή της διοργάνωσης, που οφείλεται στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής, σε βαθμό που να μην είναι φανερό ποιο είναι το προϊόν αναφοράς της γιορτής, δηλαδή το «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί»

Η γιορτή κρασιού Αμπελώνα εδώ και δεκαετίες προβάλει  την ιδιαιτερότητα της περιοχής «Αμπέλι – Σταφύλι – Κρασί», σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων.

Η γιορτή γίνεται σ’ έναν πανέμορφο φυσικό χώρο 40 στρεμμάτων, ο οποίος παρέχει την δυνατότητα να παρουσιάζονται δρώμενα με στόχο την ευρύτερη προβολή του τοπικού κρασιού και  η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί.

Με αυτή τη λογική έχει  ιδιαίτερη αξία η συμμετοχή των συλλογικοτήτων, των παραγωγών, των συνεταιρισμών, των επιχειρηματιών και των δημιουργών της περιοχής  στα δρώμενα και στις  παρουσιάσεις  του έργου τους και των προϊόντων τους.

 Στο επίκεντρο όλων αυτών ήταν πάντα το κρασί. Στη διάρκεια της 4τραήμερης γιορτής τα προηγούμενα χρόνια,  γινόταν:

Παρουσίαση κρασιών από οινοποιούς.

Προσέγγιση στη διαδικασία της γευσιγνωσίας.

Δοκιμές κρασιών με την υποστήριξη σεφ και σομελιέ.

Γευστικές απολαύσεις μούστου και  μουσταλευριάς από τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα.

Δωρεάν επισκέψεις στα οινοποιεία. 

Και παράλληλα με αυτά, τα πολλά δρώμενα των συλλόγων και οι παρουσιάσεις των έργων των δημιουργών αναδείκνυαν την κουλτούρα της περιοχής.

Τι από όλα αυτά είχε η φετινή διοργάνωση;   Τίποτα!!!

Τσιόπας Χρήστος  και  Σουρλατζή Ρούλα    δημ. σύμβ. ΣυνΠολιτεια