Σχολεία: Αναλυτικά η διαδικασία δήλωσης των self test στη σχολική κάρτα

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σχολεία: Αναλυτικά η διαδικασία δήλωσης των self test στη σχολική κάρτα

Κάθε Δευτέρα οι μαθητές πρέπει να υποβάλλονται σε self test, το αποτέλεσμα του οποίου πρέπει να δηλώσουν είτε στη σχολική κάρτα είτε στο self-testing.gov.gr

Τα αποτελέσματα στη σχολική κάρτα, που χορηγήθηκε στους μαθητές στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δηλώνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Η δήλωση του αποτελέσματος γίνεται είτε στη σχολική κάρτα είτε στο self-testing.gov.gr.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας, βασικός στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα τη φετινή σχολική περίοδο και τα σχολικά μαθήματα να γίνονται διά ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests.

Για την εισαγωγή χρειάζονται ο κωδικοί Τaxisnet.

Στη συνέχεια επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19, συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα και για χειρόγραφη συμπλήρωση των αποτελεσμάτων.

Την ίδια στιγμή υπενθυμίζεται ότι η​ σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, επομένως τότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Πηγή