Home

Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι: «Το Αργυροπούλι έστειλε ηχηρό μήνυμα νίκης»

Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι: «Το Αργυροπούλι έστειλε ηχηρό μήνυμα νίκης»

Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τυρνάβου – Παρουσίασε καταχειροκροτούμενος το πρόγραμμα του συνδυασμού του και τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη δημοτική κοινότητα

 

Στο Αργυροπούλι μίλησε σήμερα το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι. 

Σε μια πολυπληθή και ενθουσιώδη συγκέντρωση, με την παρουσία αρκετών υποψηφίων του συνδυασμού του, ο υποψήφιος δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι δημότες του δήμου μας θα στείλουν ισχυρό μήνυμα αλλαγής στις κάλπες της Κυριακής» και άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή.  «Όλο το τελευταίο διάστημα, τόνισε χαρακτηριστικά, ακούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή να επαίρεται για το έργο που παρήγαγε, για την ευρωστία των οικονομικών του δήμου που πέτυχε, για τις μεγάλες παρεμβάσεις που σχεδιάζει. Μάλιστα το άναμμα του δέντρου τα Χριστούγεννα και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν βαφτιστεί έργα. Αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε παράλληλο σύμπαν. Και απορούμε με την υποτίμηση της νοημοσύνης των συμπολιτών μας που επιχειρείται τόσο ανενδοίαστα. 

IMG 7893

Διότι δεν μπορούμε να πιστέψουμε, επειδή γνωρίζουμε, ότι ο δήμος μας είναι «πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και διαφάνειας» όταν υπάρχουν οφειλές σε προμηθευτές και εργολάβους, όταν υπάρχει αδυναμία να κινηθούν απορριμματοφόρα του δήμου εξαιτίας της αδυναμίας προμήθειας ανταλλακτικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποκομιδή των απορριμμάτων και συνακόλουθα την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, όταν οι αναθέσεις έχουν γίνει κρατούσα μέθοδος για τα όποια έργα γίνονται, όταν αθλητικά κέντρα του δήμου μας ακόμη και ιατρεία επισκευάζονται την τελευταία στιγμή, ώστε κάποιοι να επενδύσουν προεκλογικά». 

Έκανε ακόμη λόγο για «τετραετία στασιμότητας», «μέτριων επιδόσεων στα έργα και πλειοδοσία στα λόγια» και ζήτησε την προσεχή Κυριακή «να μπει φρένο σε μια πορεία που αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών όλων μας». Στη συνέχεια εστίασε την ομιλία του στο θετικό περιεχόμενο του προγράμματος του συνδυασμού επισημαίνοντας με έμφαση πως «οι στόχοι μας είναι σαφείς, έχουν συγκεκριμένες προτεραιότητες και έχουμε τη βούληση να τους πραγματώσουμε αρχίζοντας από την πρώτη μέρα της θητείας ως ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ». 

IMG 5800

Ως βασικές  επιδιώξεις ανέφερε τις εξής:

– Επαναφέρουμε του δήμου σε μια κανονικότητα, που απουσιάζει τα τελευταία χρόνια , δημιουργώντας ένα πλαίσιο πιο φιλικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό με στόχο την ευημερία του τόπου και των ανθρώπων του. Αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε με τη συντήρηση και χρήση όλων των υπαρχουσών δομών, την πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κρατικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων, σε συνεχή διαβούλευση με τους φορείς που ενεργοποιούνται στις πόλεις και τα χωριά του δήμου αλλά και τους πολίτες, με λογοδοσία και διαφάνεια.

– Βελτίωση σε κάθε τομέα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Αυτό σημαίνει, είπε, καλύτερη καθαριότητα, φροντίδα του υπάρχοντος πρασίνου και διεύρυνσή του, κοινωνική φροντίδα για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, ενδιαφέρον και παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους του δήμου μας ώστε τα παιδιά να μπορούν άφοβα να τους χρησιμοποιούν, θωράκιση απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που είναι παρούσα και πρόσφατα είδαμε τις συνέπειές της με οδυνηρό τρόπο συνολικά στη Θεσσαλία.

– Θα σταθούμε κοντά σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο. Συνιστά έγκλημα η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα και των ανθρώπων του στην τύχη τους. Η προσπάθειά μας για την τόνωσή του πρωτογενούς τομέα, μέσω υποδομών αλλά και του κατάλληλου περιβάλλοντος που θα τους υποβοηθά στην παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση των προϊόντων τους, θα είναι μια από τις άμεσες προτεραιότητές μας.

– Έργα αγροτικής οδοποιίας σ’ όλο τον δήμο, καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, κατασκευή μικρών φραγμάτων με σκοπό την εκμετάλλευση των ομβρίων για αρδευτική χρήση και άλλα.

– Ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου μας που δεν θα αφορά μόνο το δίπολο Τυρνάβου – Αμπελώνα αλλά και όλες τις τοπικές κοινότητες, όπως το Αργυροπούλι.

IMG 5801

– Λειτουργία γραφείου με εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο θα φροντίζει ώστε να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης από εγχώρια και ευρωπαϊκά προγράμματα.

– Ψηφιακή αναβάθμιση του δήμου που θα βοηθήσει όλους τους δημότες μας, εξυπηρετώντας τους καλύτερα και ταχύτερα, μέσω υλοποίησης εφαρμογής για έξυπνα κινητά. Έτσι θα δώσουμε δυνατότητα σε όλους να έχουν εύκολη πρόσβαση στη νέα εποχή του δήμου μας, κατέληξε.

Ακολούθως αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Αργυροπούλι, συναντώντας την επιδοκιμασία των παρισταμένων. Για τα έργα αυτά είπε:

* Δεσμευόμαστε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των συλλόγων του Αργυροπουλίου (σύλλογο γυναικών και σύλλογο Αρβαντοβλάχων)

*Δεσμευόμαστε για την δημιουργία περιπατιτικής διαδρομής για τους δημότες μετην πεζοδρόμηση από Αγ. Ανάληψη μέχρι την είσοδο του χωριού με φωτισμό με λάμπες led

*Δέσμευσή μας αποτελεί η συντήρηση του γηπέδου, της ιστορικής ομάδας του Αργυροπουλίου, στο οποίο χρειάζεται περίφραξη, συμμόρφωση των κερκίδων και εργασίες στον χλοοτάπητα

*Θα ολοκληρώσουμε και θα παραδώσουμε το γήπεδο 7χ7 το οποίο είναι ημιτελές

* Δεσμευόμαστε να γίνει ξανά λειτουργικό το κλειστό γυμναστήριο στο γήπεδο, το οποίο βρίσκεαι σε πλήρη εγκατάλειψη και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλές χρήσεις

*Τις περιόδους όποτε κρίνεται αναγκαίο, το γκρέιντερ θα περνάει τουλάχιστον μια φορά το μήνα από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς δρόμους για να υπάρχει πρόσβαση στις περιουσίες αυτών των ανθρώπων

*Θα υπάρξει μέριμνα για να δοθεί λύση στις κτηνοτροφικές μονάδες που δεν έχουν νερό, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος σύνδεσης

*Θα γίνει περιποίηση της Κοίτης Καναρά με άμεση εγκατάσταση φωτισμού για την ανάδειξη του χώρου

*Καλλωπισμός, καθάρισμα του ρέματος και φωτισμός στο μέρος απέναντι από τον ΟΤΕ μέχρι το σπίτι του Φαρμακιώτη και ανάδειξη του χώρου

*Άμεση βελτίωση της οδοποιίας μέσα στην κοινότητα, όπου κρίνεται αναγκαίο

* Δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στον δήμο προς όφελος των δημοτών, με φωτοβολταϊκά στα δημοτικά κτίρια

* Διαμόρφωση του χώρου στο «Μάτι» ώστε να γίνει και πάλι επισκέψιμη η περιοχή από ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

*Καταγραφή και σήμανση όλων των αδέσποτων ζώων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αμάρι κι αφού στάθηκε στα χαρακτηριστικά του συνδυασμού του, παρουσίασε, εν μέσω χειροκροτημάτων των παρισταμένων, τους υποψήφιους του συνδυασμού του στη Δημοτική Κοινότητα Αργυροπουλίου, που είναι οι: 

Θεόδωρος Γιάγκος, Μιχάλης Κουτίνας, Μαρία Τσιγάρα, Όλγα Τσούτσα – Καραδήμου και Κωνσταντίνα (Ντίνα) Χαλάτση αλλά και το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών. 

*Να σημειωθεί πως σήμερα Τρίτη ο κ. Αμάρι, στις 7.00 μμ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ροδιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.