Σάμερ Αμάρι: Ο συμβολισμός της Επετείου του Πολυτεχνείου στη μετέπειτα ιστορία του έθνους

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Σάμερ Αμάρι: Ο συμβολισμός της Επετείου του Πολυτεχνείου στη μετέπειτα ιστορία του έθνους

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τυρνάβου “Η Πόλη που θέλουμε” Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Η 17η Νοεμβρίου έχει  ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, όχι μόνο για τα όσα πραγματοποιήθηκαν εκείνη τη μέρα το 1973, αλλά και για τον ευρύτερο αντίκτυπο που έχει σημάνει στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο Νοέμβρης του 1973, σημάδεψε μέσα σε λίγες μέρες την ιστορική ζωή ενός λαού στην πιο γενναιόδωρη και υπεύθυνη μορφή του.

Η εξέγερση που έλαβε χώρα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου 1973 και ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου του 1973 με βίαιο τρόπο και με την εισβολή του άρματος (τανκ), λειτούργησε ως καταλύτης στη σύγχρονη ζωή του έθνους.

Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» αντηχούσε και αντηχεί σήμερα την άδολη πίστη στο ακλόνητο όραμα της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η σημερινή μέρα της Επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είναι πρωτίστως μέρα μνήμης και τιμής για όλους εκείνους που όρθωσαν ανάστημα και πρωτοστάτησαν με αξιοπρέπεια στον αγώνα για το δίκαιο.

Εξάλλου, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ζει μέσα από τις αναμνήσεις των θυσιών του παρελθόντος και από τους αγώνες των ανθρώπων του παρόντος, που μάχονται καθημερινά για την κατοχύρωση των σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων.

Συνεπώς,  η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μας εμπνέει, μας καθοδηγεί και μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αποτρέψει έναν λαό που αγωνίζεται σθεναρά και διεκδικεί το δικαίωμά του σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία και δημοκρατία.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.