HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ροντούλης: “Η Δράση Πολιτών θα παίξει κομβικό ρόλο στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση”

Ροντούλης: “Η Δράση Πολιτών θα παίξει κομβικό ρόλο στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση”

Για το μέλλον της δημοτικής παράταξης Δράση Πολιτών όπως και τη προσπάθεια συγκρότησης νέου αυτοδιοικητικού σχήματος για το δήμο Τυρνάβου αναφέρει ο Αστέριος Ροντούλης με αυτήν την παρέμβαση του.
 
 

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις που έγιναν στο εσωτερικό της “Δράσης Πολιτών “, νιώθω την υποχρέωση, έναντι των δημοτών , να εκφράσω δημοσίως την αποφάσεις που διαμορφώθηκαν, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, για τη θέση και τον ρόλο της Παράταξής μας κατά την επερχόμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση.

 
Πρώτον, θα καταβληθεί προσπάθεια συγκρότησης ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος, ευρέος πολιτικού πέλματος. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών αφετηριών θα έχουν, πλήρως και ισοτίμως, τη δυνατότητα συμμετοχής, χωρίς το παραμικρό προαπαιτούμενο.
Η αγάπη τους για τον Δήμο και η ανιδιοτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αρκούν ως στέρεες βάσεις μιας αυτοδιοικητικής συμπόρευσης , όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε.
Στο πλαίσιο αυτό, η  “Δράση Πολιτών” θα γίνει απλώς ο καταλύτης της όλης προσπάθειας, καθώς ο νέος σχηματισμός θα λάβει άλλο όνομα και θα έχει εκ γενετής άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία και θα εκφράζουν τη νέα ολότητα. Κανένας “ηγεμονισμός” και κανένα “καπέλωμα” δεν θα σκιάζει το νέο ελπιδοφόρο εγχείρημα. Όλα θα συναποφασίζονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες διαλόγου, αρκεί να πρυτανεύει το κριτήριο της λογικής και του κοινού καλού.
 
Δεύτερον, το θέμα του επικεφαλής επίσης θα συναποφασισθεί από τους συμμετέχοντες στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα. Σημασία έχει η υλοποίηση του Προγράμματος που θα επικυρωθεί από το εκλογικό σώμα και ο ανιδιοτελής κοινός βηματισμός. Τα πρόσωπα έπονται , αφού θα τεθούν απλώς στην υπηρεσία επίτευξης ενός κοινού προγραμματικού στόχου.
 
Τρίτον, ο συναποφασισθείς προεκλογικός προγραμματικός λόγος πρέπει να είναι αμέσως εφαρμόσιμος, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να αντιληφθεί γρήγορα τη νέα κατάσταση πραγμάτων και να συνδράμει και η ίδια στους προαναγγελθέντες στόχους . Ένας οργασμός δημιουργίας πρέπει να πυροδοτηθεί στον Δήμο, προκειμένου να αντιστραφεί γρήγορα η προϊούσα παρακμή.
 
Τέταρτον, η νέα αυτοδιοικητική Παράταξη πρέπει να υποστηρίξει την επίσημη μετονομασία του Δήμου Τυρνάβου σε  “Δήμος Τυρνάβου – Αμπελώνα”.
Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική, αλλά και η σκοπιμότητα συγκρότησης ενός οργανικά συνδεδεμένου Δήμου, που θα προωθεί την ιδέα της ισόρροπης ανάπτυξη σε όλα τα τοπικά του Διαμερίσματα. Ευελπιστούμε ότι η ιδέα αυτή θα γίνει ομόφωνα αποδεκτή από τους συμμετέχοντες στο νέο αυτοδιοικητικό εγχείρημα.
 
Τέλος, ο δικός μου προσωπικός ρόλος θα είναι εκείνος του εγγυητή όλων των προεκτεθέντων δεσμεύσεων. Δεν έχω καμία προσωπική πολιτική ιδιοτέλεια ή φιλοδοξία. Έχω διανύσει μια αρκετά μεγάλη πολιτική διαδρομή, για να ασχολούμαι με μικρόψυχες στοχεύσεις. 
 
Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να μεγαλουργήσει και πάλι ο Δήμος που με έχει αναθρέψει. Θέλω οι καταστηματάρχες να ανασάνουν οικονομικά, οι έμποροι να δουν ξανά μια ζωντανή αγορά, οι αγρότες να βλέπουν τον ιδρώτα που χύνουν στη γη μας να πιάνει τόπο και οι νέοι μας να έχουν λόγους για να μένουν και να δημιουργούν στα πατρογονικά τους χώματα, να είναι υπερήφανοι που κατάγονται από τον Τύρναβο – Αμπελώνα.
 
Οραματίζομαι τον Τύρναβο – Αμπελώνα του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Καθαριότητας, της Κοινωνικής Δράσης και Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλοβοήθειας.
Παλεύω, χρόνια τώρα, για τον Τύρναβο – Αμπελώνα που θα σέβεται τον Δημότη και θα του προσφέρει την δυνατότητα της προσωπικής έκφρασης και ανέλιξης μέσα από δραστήριους Τοπικούς Συλλόγους, που θα στηρίζονται στο έργο τους από μια προοδευτική Δημοτική Αρχή, η οποία και θα αγκαλιάζει, χωρίς αποκλεισμούς, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
 
Ας παλέψουμε όλοι για τον Τύρναβο – Αμπελώνα του Αύριο, για τον Τύρναβο – Αμπελώνα του Μέλλοντος.  Το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν και θα ζήσουν στον ευλογημένο Τόπο μας.
 
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.