Ρήξη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Η διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, το SMS και η παραίτηση από τη Βουλή

Σοβαρές πολιτικές αναταράξεις προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η διαγραφή του Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και οδήγησε τελικά στην παραίτηση του βουλευτή από την έδρα του στη Βουλή των Ελλήνων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε αιφνιδιαστικά και σηματοδοτεί μια έντονη εσωκομματική κρίση, καθώς ο κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν ένα από τα πιο γνωστά κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος.

Η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η αρχή της κρίσης έγινε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποφάσισε τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή σχετίζεται με τις έντονες διαφωνίες που είχαν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς και με δημόσιες τοποθετήσεις του βουλευτή που θεωρήθηκαν ότι δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα και εσωστρέφεια.

Η κίνηση της ηγεσίας σηματοδότησε ουσιαστικά τη ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το SMS που αιφνιδίασε τους βουλευτές

Λίγο μετά τη διαγραφή του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επέλεξε να ενημερώσει τους συναδέλφους του με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Απέστειλε SMS στην ομαδική συνομιλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με παραλήπτη και τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, γνωστοποιώντας την απόφασή του να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Στο μήνυμά του σημείωσε επίσης ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να του δοθεί ο λόγος για μια τελευταία ομιλία στην Ολομέλεια, την ημέρα που θα εκλεγεί ο νέος Αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και θα ψηφίσει.

Η παραίτηση από τη βουλευτική έδρα

Μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανακοίνωσε ότι παραιτείται και από τη θέση του βουλευτή, επιστρέφοντας ουσιαστικά την έδρα στο κόμμα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής, Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Πολιτικό μήνυμα και επόμενες κινήσεις

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω πολιτικές συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρόκειται για μια κίνηση με έντονο πολιτικό συμβολισμό.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην τελευταία ομιλία που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη Βουλή, όπου εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν στη σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος και στην απόφασή του να αποχωρήσει.