Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας – Ήρωες στις πυρκαγιές, πάντα έτοιμοι να σώσουν ζωές

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας – Ήρωες στις πυρκαγιές, πάντα έτοιμοι να σώσουν ζωές

Το 5ο & 7ο Νηπιαγωγείο  και 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου υποδέχθηκαν τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας.

Στα πλαίσια του εορτασμού για την ημέρα της γης και το σχέδιο δράσης” Συνεργαζόμαστε και Δικτυωνόμαστε” που υλοποιούν  τα 5ο & 7ο Νηπιαγωγεία  και 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό τους  αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Λάρισας στο χώρο του σχολείου.

Έγινε ενημέρωση στα παιδιά για το επάγγελμα του πυροσβέστη και πόσο σημαντικό είναι!

Τους έδειξαν την στολή τους και τα μέρη που αποτελείται, καθώς και τον ατομικό εξοπλισμό που χρειάζονται για την πολύ σημαντική δουλειά τους.

 Εξήγησαν ότι η υπηρεσία τους δεν είναι μόνο για κατάσβεση φωτιάς αλλά επεμβαίνουν και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Ανέφεραν το νούμερο που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι το 199 ,καθώς και το 112 ,για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά φόρεσαν το κράνη των αξιωματικών ,ανέβηκαν στο πυροσβεστικό όχημα ,άκουσαν τις σειρήνες και είδαν τι έχει στο εσωτερικό του.

Η έκπληξη που τους περίμενε στο τέλος  μοναδική! Πήραν την μάνικα και έκαναν άσκηση κατάσβεσης…

Μικροί πυροσβέστες εν δράσει…

Όλα ήταν υπέροχα…

Πριν φύγουν οι αξιωματικοί, τα παιδιά τους χάρισαν μία αφίσα με τις ζωγραφιές τους…και ένα πλατύ χαμόγελο με ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!

ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ…ΗΡΩΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων ευχαριστούν θερμά τους αξιωματικούς του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας κ. Απόστολο Λαδόπουλο και κ. Παναγιώτη Μπέη για την ενημέρωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.