HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ψήφισμα από τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

Ψήφισμα από τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

Χθες στη Λάρισα 08-02-2024 πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έργο της Θηροφυλακής για το έτος 2023. Ακολούθησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με ένα και μοναδικό θέμα το Ν. 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς» – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΡΓΟΣ». Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Διοικητικό συμβούλιο της Ζ΄Κ.Ο.Θ. εισηγήθηκαν δράσεις και τρόπους αντίδρασης στο Ν. 4830/2021. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας:

 

 

Κατατέθηκε ψήφισμα, το οποίο και συνυπογράφηκε από όλο το σώμα της Γενικής Συνέλευσης .

Παραθέτουμε το ψήφισμα , όπως αυτό υπογράφτηκε.

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ζ΄Κ.Ο.Θ. 08-02-2024

ΓΙΑ ΤΟ Ν. 4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς» – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΡΓΟΣ»

Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς αποδεικνύεται ότι ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις υπάρχουν για να εφαρμοστεί. Η υποχρεωτική στείρωση – αποστολή γενετικού υλικού , δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, αφού είναι ένα οριζόντιο μέτρο που στοχεύει στα δεσποζόμενα και κυρίως στα κυνηγόσκυλα που έχουν ταυτότητα και τακτική περίθαλψη, ενώ τα αδέσποτα παράγονται από ζώα που στερούνται αυτά τα δύο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη γνώμη της επιστημονικής κοινότητας , η καθολική στείρωση είναι ένα μέτρο που αντιτίθεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και μπορεί σαν πρακτική να είναι έως και επικίνδυνη για κάποιον αριθμό ζώων και να προκαλέσει την υποβάθμιση της ευζωίας τους.

Η εμμονή της κυβέρνησης να εφαρμοστεί ο Ν. 4830/2021 αγνοώντας τις τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις τόσο των κτηνιάτρων όσο και πολλών κοινωνικών ομάδων , καταδεικνύει μία απροκάλυπτη πρόθεση να ικανοποιήσει τις πεποιθήσεις και τα θέλω κάποιων φαινομενικά ζωόφιλων.

Η εμπάθεια δε που δείχνει απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια , στοχοποιώντας την και χρήζοντάς την υπεύθυνη για τα χιλιάδες αδέσποτα είναι παράλογη.

Μέσα σε όλη την οικονομική δυσχέρεια που βιώνει η χώρα μας και πολύ περισσότερο η Θεσσαλία , μετά τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του φθινοπώρου μας επιβάλει ακόμη ένα χαράτσι, αυτό της υποχρεωτικής στείρωσης ή της λήψης

γενετικού υλικού , μια δαπανηρή διαδικασία για όλους μας . Πρόκειται για ένα καθαρά φοροεισπρακτικό νόμο αγνοώντας όλες τις ανωτέρω παραμέτρους.

Η Ζ’Κ.Ο.Θ. εκπροσωπώντας 12.000 κυνηγούς είναι αντίθετη με τις διατάξεις του νόμου που αφορούν :

• Τη στείρωση των κυνηγετικών σκύλων εργασίας

• Την καταβολή του υπέρογκου χαρατσιού για λήψη, αποστολή και φύλαξη γενετικού υλικού των κυνηγετικών σκύλων.

Αιτούμαστε :

1. Να εξεταστεί ο Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

από μηδενική βάση.

2. Τη μη εφαρμογή και το πάγωμα του Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς .

3. Την εξαίρεση των κυνηγετικών σκύλων από τις διατάξεις του Ν.4830/2021.

Τηρούμε στάση αναμονής έως ότου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μας με την αρμόδια Υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως έως το τέλος Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση που δεν εισακουστεί κανένα από τα αιτήματά μας ή έστω να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του νόμου θα αντιδράσουμε δυναμικά διοργανώνοντας Πανθεσσαλική διαμαρτυρία και προτείνουμε μια Πανελλαδική διαμαρτυρία, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, στην Αθήνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.