Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ανδρέα Ξηρομερίσιου συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων στο δήμο Τυρνάβουυ

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Ανδρέα Ξηρομερίσιου συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων στο δήμο Τυρνάβουυ

σαμερ εκλογες τυρναβοσ
Ανδρέας Ξηρομερίσιος: Το πρόβλημα απαιτεί υπευθυνότητα από όλους

 

Στην επανασύσταση της πενταμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και με την παρουσία κτηνιάτρου, προχώρησε ο δήμος Τυρνάβου.

Μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Ξηρομερίσιου συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη από κτηνίατρο και εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων και η οποία θα επιχειρήσει να λύσει το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά στην επαρχία, έχοντας βασικό στόχο την περισυλλογή και στείρωση τους.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, το κλίμα ήταν καλό και οι όποιες επιφυλάξεις υπήρχαν παραμερίστηκαν, ενώ ελήφθησαν και οι πρώτες αποφάσεις. Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων με στόχο όχι τον εγκλεισμό αλλά την περίθαλψή τους, υπό ιδανικές συνθήκες. Ακόμη θα υπογραφεί νέα σύμβαση, αρχές Νοεμβρίου με κτηνίατρο, ο οποίος θα υποστηρίξει το πρόγραμμα. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις κυρίως για το θέμα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι:

  1. Λυτροκάπης Ιωάννης κτηνίατρος, υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με νόμιμο αναπληρωτή του, τον Βαλιάκο Γεώργιο κτηνίατρο,
  2. Μαρίνος Ρούσος, εκπαιδευτή σκύλων και μέλος αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.
  3. Ξηρομερίσιος Ανδρέας αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Τυρνάβου, με νόμιμο αναπληρωτή του την Ζαρόγιαννου Έλενα, Γενική Γραμματέα του Δήμου Τυρνάβου,
  4. Τσάγκα Ανδριάνα μέλος φιλοζωικού σωματείου που εδρεύει στον Δήμο Λάρισας με νόμιμο αναπληρωτή τον Αντωνίου Γεώργιο, επίσης μέλος του φιλοζωικού σωματείου.
  5. Νατσιούλα Γεωργία μέλος φιλοζωικού σωματείου που εδρεύει στον Δήμο Λάρισας με νόμιμο αναπληρωτή την Καρακώστα Σταματία, επίσης μέλος του φιλοζωικού σωματείου.

Αντρέας Ξηρομερίσιος

Με σχετική του δήλωση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντρέας Ξηρομερίσιος ανέφερε:  Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην επιτροπή, για την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επιδεικνύουν ώστε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς, πολιτισμένα και στοχευμένα το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που απασχολεί και την περιοχή μας. Η συγκρότηση της Επιτροπής από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα είναι ένα θετικό βήμα. Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε ιδιαίτερα τους Έλληνες κτηνιάτρους. Με την ευκαιρία θέλω να στείλω ένα μήνυμα και στους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων: Θα πρέπει εξίσου να είναι υπεύθυνοι για τον εμβολιασμό, το τσιπάρισμα και τη στείρωση των ζώων τους. Ζητούμε τέλος την κατανόηση και την βοήθεια των συμπολιτών μας, καθώς τώρα τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο μας».