
Πρόστιμο 10.000 ευρώ στην ΠΑΕ Άρης για φθορές στο AEL FC Arena
Διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ) σε βάρος της ΠΑΕ Άρης, για επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΕΛ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΑΒ, η απόφαση ελήφθη αφού ελήφθησαν υπόψη:
- η υποβληθείσα αναφορά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας,
- η Έκθεση του Παρατηρητή της διοργανώτριας αρχής,
- καθώς και η Έκθεση του Παρατηρητή της ΔΕΑΒ.
Από τα στοιχεία που εξετάστηκαν προκύπτει ότι αμέσως μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ – ΠΑΕ Άρης, ο οποίος διεξήχθη στις 18 Ιανουαρίου 2026 στο γήπεδο AEL FC Arena, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 (αγωνιστική περίοδος 2025-2026), φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας που βρίσκονταν στις θύρες 12Α και 12Β προκάλεσαν φθορές στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν είκοσι τρία (23) προστατευτικά διαχωριστικά (plexiglass), γεγονός που οδήγησε την Επιτροπή στην επιβολή της σχετικής κύρωσης.
Η απόφαση της ΔΕΑΒ, με αριθμό 6/2026, εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρου 1 του ν. 4326/2015, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 9 και το άρθρο 104 του ν. 5224/2025.
Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και την προστασία των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σημείωση: Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου (όχι αυτολεξεί) μόνο με αναφορά στην πηγή tirnavospress.gr και ενεργό σύνδεσμο.


