ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Τρία  Σημαντικά Έργα από τη  ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Τρία Σημαντικά Έργα από τη ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης του Δήμου Τυρνάβου αποδέχτηκε και τυπικά την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για τη μεταφορά τριών σημαντικών έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Πρόκειται για τα έργα:
1)Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Τυρνάβου και κατασκευή Φ/Β πάρκου στο Δήμο Τυρνάβου 3.850.000,00 € . 2)Επέκταση-αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Τυρνάβου 3.000.000,00 € και 3)Συμπλήρωση δικτύων αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Τυρνάβου 2.500.000,00 €.
Τα έργα αυτά είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος-1, όπως συνολικά 460 έργα ύψους 650 εκατ ευρώ ανά τη χώρα, δίχως όμως να έχουν βρεθεί οι απαιτούμενοι πόροι για την χρηματοδότησή τους. Ουσιαστικά δηλαδή ήταν σχέδια στα χαρτιά, δίχως καμία διασφάλιση πραγματοποίησης. Η ένταξή τους στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για έργα τοπικής αυτοδιοίκησης (Αντώνης Τρίτσης), διασφαλίζει την υλοποίησή τους.

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους 2,5 δις ευρώ. Το 1,5 δις ευρώ έχει εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το 1 δις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με την εγγύηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Τα τρία αυτά έργα της ΔΕΥΑΤ, μαζί με το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας» του Δήμου Τυρνάβου ύψους 700 χιλιάδων ευρώ το οποίο εντάχθηκε επίσης στο πρόγραμμα, μπορούν πλέον να μπουν σε φάση υλοποίησης το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμος Τυρνάβου προσπαθεί ήδη να εντάξει στη Β΄ φάση του προγράμματος και άλλα σημαντικά έργα την περιοχή.

Σχετικές Εικόνες: