Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5 Απριλίου 2023

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5 Απριλίου 2023

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο με βροχές και τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές καταιγίδες ενώ έως αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και η Κρήτη Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά προς τις βραδινές ώρες θα υπάρξει βελτίωση του καιρού στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο τις Σποράδες και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο ενω τα φαινόμενα θα συνεχιστούν αρκετά έντονα στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους η και από χαλαζόπτωση σε αρκετά τμήματα της Μακεδονίας στα δυτικότερα της Θράκης και στην δυτική κεντρική και βόρεια Θεσσαλία. Αντίθετα θα είναι πολύ λίγα στις Κυκλάδες στην Αττική το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στα ορεινά. Πυκνές χιονοπτώσεις αργά το βράδυ τμήματα της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1.000 μέτρα κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 5 με 7 στο Ιόνιο αλλά προς το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει 17 με 20 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη και 25.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη την περιφέρεια με τοπικές βροχές που θα ενταθούν ενώ το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στους νομους Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας καθώς και στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και τα ανατολικά του Πηλίου. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα βουνά και έως αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια. Περιορισμένη ορατότητα από ομιχλες αργά το βράδυ κυρίως στις ορεινές περιοχές.Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις περισσότερες περιοχές του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές και τις Σποράδες να εκδηλωθούν αξιόλογα φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν ενώ τις μεσημεριανές ώρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και εκδηλώσης καταιγίδας με βελτίωση προς τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και 2-4 στις πεδινές περιοχές και πρόσκαιρα το μεσημέρι για πολύ λίγο 5 με γρήγορη στροφή σε δυτικούς και εξασθενώντες σημαντικά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Τρικάλων και Καρδίτσας από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες από 11 έως 18.

++++++++++++++++++

Τρίτη 4 Απριλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 1000 μετρα κατά μέσο όρο αλλά προς τις πρωινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει και σημάδια βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Σποράδες τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας σποραδικές μπόρες οι βροχές θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά τμήματα για τα νησιά του Ιονίου με σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ στα ηπειρωτικά και αργά τη νύχτα και στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι μεγάλης διάρκειας και έντονα στη Θράκη την ανατολική Μακεδονία στα περισσότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως σε νησιά των Κυκλάδων και τα νότια της Κρήτης. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής χώρας είναι μεγάλη. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη στο πρωί και το βράδυ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση με στροφή στο Θερμαϊκό και στη συνέχεια και στο κεντρικό Αιγαίο και βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ ενώ στη θάλασσα Κυθήρων Καρπάθου και το Κρητικό από δυτικές διευθύνσεις 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα της Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός ο οποίος όμως θα παραμείνει άστατος με αύξηση των νεφώσεων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες πρώτα στα ορεινά και γρήγορα και σε κάποιες πεδινές περιοχές με σημαντική βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ. Γενικά δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Περιορισμένη ορατότητα αργά το βράδυ από ομίχλες κυρίως στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που θα δώσουν κάποιες σύντομες βροχές και βελτίωση του καιρού εκ νέου προς τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες 3-4 και αργότερα 6 με 7 μποφόρ και 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση το βράδυ. Αντίστοιχα στα παραθαλάσσια οι ενισχυμένοι άνεμοι θα παραμείνουν ως αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 19.

++++++++++++++++

Τετάρτη 5 Απριλίου.

Προβλέπεται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άστατο καιρό με τοπικές μπόρες και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά έως και τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα καταστεί άστατος και σε άλλα ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης όπου και εκεί θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.000 μέχρι 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο.  Επισημαίνεται ότι δεν αναμένονται επικίνδυνα και έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο εξασθενημένη αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και τα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου αλλά και τα ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με ανοίγματα του καιρού στα πεδινά ενώ αντίθετα στην Πίνδο θα υπάρχει αστάθεια όλη την ημέρα με λίγες βροχές κατά περιόδους. Το μεσημέρι η αστάθεια θα επεκταθεί και στα πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα που δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες μπόρες ή και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ σε όλη την περιφέρεια. Δεν αναμένονται φαινόμενα στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείονται κάποιες λίγες μεμονωμένες μπορές η καταιγίδες στην πόλη ή γύρω από αυτή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια με γρήγορη εξασθένηση και στροφή παντού σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και ανατολικού σε ασθενείς στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 6 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights