HomeΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΚΟΒ Φαλάνης με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΚΟΒ Φαλάνης με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη

Η Κομματική Οργάνωση Φαλάνης του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία την Κυριακή 7/4 με θέμα “Ο Λαός της Φαλάνης στον αγώνα με το ΚΚΕ για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους”.

 

Την συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους της ΚΟΒ ο Πάρις Λιόλιος, στέλεχος του Κόμματος ενώ στην συνέχεια την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν οι  καταστροφικές πλημμύρες  που επηρέασαν σε ένα μεγάλο μέρος  και τη Φαλάνη. Επισήμανε ότι  σήμερα, ο λαός  συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σάπιο και εχθρικό κράτος, που αφού τον έπνιξε, εδώ και εφτά μήνες συνεχίζει να αντιμετωπίζει την προστασία και την αποζημίωσή του ως κόστος, καθυστερώντας τραγικά ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που του υποσχέθηκε.  

 Οι πλημμυροπαθείς και εδώ στη Φαλάνησυνεχίζουν να βιώνουν την εγκατάλειψη, την ανοργανωσιά και την αδιαφορία, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά και το άθλιο παιχνίδι μετατόπισης των ευθυνών από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια και τους Δήμους και πάλι πίσω… 

IMG 8567

 Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Οι τεράστιες καταστροφές και οι νεκροί από πλημμύρες δεν υπάρχουν μόνο στη σχετικά λιγότερο ανεπτυγμένη Ελλάδα, αλλά ακόμα και σε χώρες του λεγόμενου σκληρού πυρήνα της ΕΕ, όπως η Γερμανία. Παρόμοιες καταστροφές απειλούν όλες τις χώρες της ΕΕ κι αυτό γιατί η ΕΕ της δήθεν ασφάλειας και ευημερίας, έχει συγκεκριμένη πολιτική για τη διαχείριση των κινδύνων της πλημμύρας. Πρόκειται για την περιβόητη Οδηγία 2007/60, η οποία προωθεί την επικίνδυνη αντίληψη περί «κόστους – οφέλους» που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. (…) Αυτήν ακριβώς την πολιτική στηρίζουν όλα τα κόμματα της ΕΕ, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι, πολιτική που ακολούθησαν κατά γράμμα όταν κυβερνούσαν.”

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ενημερώθηκε ο ίδιος ο βουλευτής από μαθητές και γονείς στην Φαλάνη, στο σχολείο αναπτύχθηκε ένα project που έδωσε στα παιδιά την δεύτερη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής και stem που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο μήνα. Το έργο ήταν μια πρόταση για την μείωση των επιπτώσεων καιρικών φαινομένων, την πρόληψη πλημμυρών και την βέλτιστη διαχείριση υδάτινων πόρων στην περιοχή για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας αποσπώντας θετικά σχόλια από το σύνολο των κριτών, των διοργανωτών και των διαγωνιζομένων. Την ίδια ώρα όπως ανέφερε φημολογείται πως το συγκεκριμένο μάθημα επιδιώκεται να το σταματήσουν σε σχολεία. Ο Γιώργος Λαμπρούλης από το βήμα της συγκέντρωσης  μετέφερε τα συγχαρητήρια εκ μέρους του ΚΚΕ στους μαθητές του σχολείου και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

IMG 8566

Παράλληλα συνέχισε αναδικνείοντας την αντίφαση, πως ενώ η εργασία των μαθητών της Φαλάνης παρουσιάζει αυτό το ενδιαφέρον αποτέλεσμα για την διαχείριση των υδάτων και την μείωση των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2024 για αντιπλημμυρικά, προβλέπονται μόλις 5,5 εκατομμύρια σε σύνολο 271 εκατομμυρίων που αφορούν όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα.

“Στον αντίποδα, υλοποιούνται – χρηματοδοτούνται μια σειρά από έργα με κριτήριο τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών συμφερόντων και σχεδιασμών.

Οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι «αυτή η καταστροφή μπορεί να γίνει η μεγάλη ευκαιρία», δεν έχουν να κάνουν με το δικαίωμα του λαού να ζει και να δουλεύει χωρίς να κινδυνεύει κάθε ώρα και στιγμή η ζωή και η περιουσία του. Ο μόνος καημός τους είναι πώς θα αξιοποιηθεί σαν «ευκαιρία» η καταστροφή του τόπου σας, για να στήσουν τις μπίζνες τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας, των κατασκευών, του αγροτοδιατροφικού τομέα σε βάρος όμως των πραγματικών συμφερόντων και αναγκών του λαού. Εκεί στοχεύει και το masterplan των Ολλανδών, το οποίο βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της προστασίας της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, συνολικά της ζωής της λαϊκής πλειοψηφίας της Θεσσαλίας. Χαρακτηρίζεται από την γνωστή επιζήμια αντίληψη «κόστους – οφέλους».”

Κλείνοντας ανέφερε: “Στις ευρωεκλογές έχετε επιλογή: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ το οποίο όχι μόνο δεν είπε ψέματα γι’ αυτή τη φυλακή των λαών, αλλά σταθερά την αποκαλύπτει, την αντιπαλεύει. Τώρα μπορούμε να στείλουμε αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, για να ενισχυθεί η πάλη για ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε κάθε χώρα. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση.  Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών.”

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.