Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Η Μουσική ως Μέσο Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία“ στον Τύρναβο

HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Η Μουσική ως Μέσο Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία“ στον Τύρναβο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα “Η Μουσική ως Μέσο Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία“ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου στα πλαίσια του 19ου Φεστιβάλ Μουσικής Τυρνάβου και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. 

Εισηγητές ήταν η χοροθεραπεύτρια Μαρία Καραπαναγιώτη, η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Κάργιου και ο μουσικοπαιδαγωγός Λευτέρης Πασσιάς.

Κάθε εισήγηση περιλάμβανε και βιωματικό μέρος / εργαστήρια (στο εργαστήριο της κ. Καραπαναγιώτη μπορούν να λάβουν μέρος και άτομα με αναπηρία). 

Παρόντες στην ημερίδα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ανδρέας Γιαννόπουλος και ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Η Πόλη που Θέλουμε Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι.

Στο χώρο της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου μοίραζε τυροπιτάκια και άλλα μικρά σνακ όπως και καφέ, χυμούς, νερά. Στο Δημοτικό Θέατρο είχαν επίσης τοποθετηθεί και ειδικές ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια για να διευκολύνουν την πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία.  

Επισημαίνεται ότι το 19ο Φεστιβάλ Μουσικής Τυρνάβου πραγματοποιείται με την υποστήριξη και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.