HomeΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Π.Ο.Ε.Δ.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Π.Ο.Ε.Δ.

Παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας (Διοικητές Σχηματισμών και Μονάδων), Εκπροσώπων Του Ναυτικού, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, Στρατηγών και Επίτιμων Διοικητών Σχηματισμών  ε.α., εκλεκτών καλεσμένων, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων, μελών Διοικητικών Συμβουλίων Λεσχών μας αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων με τη Λ.Ε.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε 3 ενότητες:

 • Προσφωνήσεις – Χαιρετισμούς,
 • Απονομές τιμητικών διακρίσεων – Βραβεύσεις,
 • Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. Συνταγματάρχης ε.α. και Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας κύριος Γεωργάκης Δημήτριος, στον σύντομο χαιρετισμό-τοποθέτησή του και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, έκανε μια αναδρομή στα σημαντικά γεγονότα των τελευταίων τριών ετών αφού λόγω της πανδημίας του Covid-19  όλες οι δραστηριότητες είχαν ανασταλεί, τις δυσκολίες που περνάει η Πατρίδα μας με τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις και βλέψεις της Τουρκίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τόνισε την αναγκαιότητα Εθνικής ομοψυχίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων διότι μόνον έτσι θα πάμε την Ελλάδα μπροστά. 

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση επίσης απευθύναν:

  • Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης  κ.  Σταύρος Καλαφάτης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση,
  • Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εκπροσωπώντας τον ΥΠ.ΕΘ.Α. κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και ως Πρόεδρος της επιτροπής  Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων.
  • Ο Υποδιοικητής του Γ΄ΣΣ Υποστράτηγος Δημοσθένης Κωστόπουλος, εκπροσωπώντας τον Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγό  Κωνσταντίνο  Φλώρο και τον  Διοικητή του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγο  Σωτήριο  Κωστάκογλου,
  • Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας,
  • Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Βασίλειος Μωυσίδης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα,
 • Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Αμανατίδης,
  • Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Καστανίδης,
 • Ο επιχειρηματίας και Επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας 21 Μακεδονίας – Θράκης κ.  Αντώνιος Δασκόπουλος.

Για την Προσφορά του στην Πατρίδα, στον Ελληνικό Στρατό και την Κοινωνία τιμήθηκε από την Π.Ο.Ε.Δ  ο  Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Την πλακέτα  παρέλαβε ο Υποδιοικητής του Γ΄ΣΣ  Υποστράτηγος  Δημοσθένης Κωστόπουλος.

 

Για την προσφορά τους στην Π.Ο.Ε.Δ. τιμήθηκαν:

 • Ο Επιχειρηματίας και από τα ιδρυτικά μέλη της ΛΕΚ Ν. Θεσσαλονίκης και της Π.Ο.Ε.Δ. κύριος Φώτης Κωνσταντινάκης,
 • Ο  Επιχειρηματίας κύριος Βαχάρης Δεληογλάνης,

IMG 0734

Στην συνέχεια έγινε η απονομή πτερύγων αλεξιπτωτιστή στους αποφοιτήσαντες  από το Σχολείο Αλεξιπτωτιστών την χρονιά που μας πέρασε, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Ε.Δ. και υλοποιήθηκε την ΛΕΚ-.ΑΛ. Ν. Πιερίας. Οι αποφοιτήσαντες είναι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του Π.Σ., αλλά και Έφεδροι Καταδρομείς των Λεσχών μας. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης και Έφεδρος Λοχαγός κύριοςΑθανάσιος Κωτίτσας ενώ από την Λ.Ε.Κ. τιμήθηκαν για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους:

 • Ο διακεκριμένος Επιχειρηματίας, Έφεδρος Λοχίας & Αλεξιπτωτιστής και πρώην Αντιπρόεδρος της ΛΕΚ, κ.  Γεώργιος Κουκίδης,
 • Ο Περιφερειακός Διευθυντής πολυεθνικών και ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, Έφεδρος Λοχαγός και Αλεξιπτωτιστής  κ. Παντελεήμων Σταθόπουλος,
 • Ο Ομότιμος Καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας του ΑΠΘ και Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, κ. Αθανάσιος Καραθανάσης.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι Βουλευτές κ.κ. Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτριος Κούβελας.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος πατέρας  Σιλουανός Τατσιάδης, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παράθεση δείπνου στους εκλεκτούς καλεσμένους στην αίθουσα «Κλεοπάτρα» του εστιατορίου της  Λ.Α.Φ. Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.