HomeΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΚΟΙΝΣΕΠ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου Νέων Λάρισας για την “Σμύρνη” στα Μεσσάγγαλα – (φωτορεπορταζ)

Δείτε τα βίντεο της εκδήλωσης

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου Νέων Λάρισας για την “Σμύρνη” στα Μεσσάγγαλα – (φωτορεπορταζ)

Σε κλίμα συγκίνησης και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, πραγματοποιήθηκε η αφιερωματική εκδήλωση τιμής του Δικτύου Νέων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Μεσαγγάλων «ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ» και χορηγό επικοινωνίας το TirnavosPress, για την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. για την “Σμύρνη”, στα Μεσσάγγαλα.

κοσμος

Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής για να παρακολουθήσει την ιδιαίτερη εκδήλωση «Η Σμύρνη μάνα καίγεται – 100 χρόνια από την Καταστροφή» που είχε διοργανώσει το Δίκτυο Νέων Λάρισας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άκουσαν τους ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ, από την Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Χριστοφόρου Καρυώτη, τραγούδησαν συγκινημένοι μαζί με τους υπέροχους μουσικούς Θέμη Σαμαντζή (πιάνο) και Δημήτρη Κατσαβάκη (κιθάρα-φωνή) τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη, απολαμβάνοντας τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, ενώ στο τέλος το Κέντρο Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» τους μάγεψε με τους παραδοσιακούς χορούς του.

μακαγιος3

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Λάρισας Γεώργιος Μακαγιός, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης.

εκδ4

Η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως

samatzis9

Οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα-φωνή)

Ο εκπρόσωπος και Επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Λάρισας κ. Γεώργιο Καρύδη, εν συντομία περιέγραψε τα γεγονότα της Καταστροφής και φυσικά ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Μακαγιός παρουσίασε εξαιρετικά την εκδήλωση.

Λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Λάρισας κ. Αγαμέμνονας Αντωνούλης, πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης, μίλησε για την σημασία της ιστορίας στα σχολεία και για τον λάθος τρόπο με τον οποίο την διδάσκονται τα παιδιά αφομοιώνοντας λιγοστές πληροφορίες μέσω τις αποστήθισης. Τόνισε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις στην κοινωνία και την αναγκαιότητα να μαθαίνουν οι νέοι την ιστορία μέσα από θεατρικά και μουσικοχορευτικά δρώμενα ώστε να αντιλαμβάνονται και να μαθαίνουν καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα. Στο τέλος του λόγου του αφού εξήγησε την χρησιμότητα του Δικτύου Νέων, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Προεδρία του Δικτύου και παρουσίασε σε όλους τον νέο Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Μακαγιό, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης.

proedros8

Ο κ. Αγαμέμνονας Αντωνούλης και ο κ. Γεώργιος Μακαγιός

diktio news5

Το Δίκτυο Νέων Λάρισας

 

Στο τέλος, ο Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε σε όλους νόστιμα τοπικά εδέσματα.

ginaikes7

Ο Σύλλογος Γυναικών Μεσαγγάλων «ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΑ»

Παρόντες ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Λαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Παιδής και Πέτρος Τσακνάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών, ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κοντογιάννης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, κληρικοί από τα γύρω χωριά και εκπρόσωποι λοιπών φορέων, Συλλόγων και Σωματείων, ενώ επιστολή-χαιρετισμό απέστειλλαν οι Βουλευτές Ν. Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

επισιμοι1

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι 

Τα βίντεο της εκδήλωσης:

Η έναρξη της εκδήλωσης και οι ύμνοι από την Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως:

Παραδοσιακοί χοροί από το Κέντρο Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» και η ανακοίνωση της παραίτησης του Προέδρου του Δικτύου Νέων Λάρισας: 

Οι μουσικοί Θέμης Σαμαντζής (πιάνο) και Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα-φωνή) ερμηνεύουν τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες και ιδιαιτέρως από την Σμύρνη:

[quads id=5]