Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο για την Φώφη Γεννηματά

HomeΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο για την Φώφη Γεννηματά

H Φώφη Γεννηματά ένωσε με το θάνατό της όλα τα πολιτικά κόμματα στο τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύντροφοι και αντίπαλοι είναι εκεί, για να αποχαιρετήσουν την πολιτικό που πάλεψε γενναία για πολλά χρόνια με τον καρκίνο.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι συντετριμμένη. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στο παρεκκλήσι για να αφήσει ένα λευκό τριαντάφυλλο στο φέρετρο που είναι καλυμμένο με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελλάδας.

Έξω από τη Μητρόπολη πλήθος κόσμου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, περιμένει υπομονετικά στην ουρά για να πει το δικό του αντίο στη Φώφη Γεννηματά. «Όφειλα να έρθω να της πω το αντίο» είπε νωρίτερα μία γυναίκα. «Προσωπικά όχι, δεν την γνώριζα. Μακάρι να υπάρχει κι άλλη γυναίκα σαν τη Φώφη στη Bουλή, ταυτιστήκαμε μαζί της, δεν είναι τυχαίο που όλες οι πολιτικές παρατάξεις την αγκάλιασαν» πρόσθεσε άλλη.

Στην Ελλάδα έχει κηρυχτεί σήμερα ημέρα πένθους προς τιμή της πολιτικού, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτήρια. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.