Με πληγέντες κτηνοτρόφους ο Σάμερ Αμάρι

HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

Με πληγέντες κτηνοτρόφους ο Σάμερ Αμάρι

Τι ζητούν – Άμεσα οι ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων τους

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Τις επείγουσες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επεσώρευσε η καταστροφή από το πέρασμα του «Ντάνιελ» σε κτηνοτρόφους του δήμου Τυρνάβου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιο Αμάρι που βρέθηκε στον Αμπελώνα και στο Αργυροπούλι συνοδευόμενος από μέλη και υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, ο Ζήσης Παρλίτσης εκ μέρους των πλημμυροπαθών κτηνοτρόφων του δήμου Τυρνάβου και ο Αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Αντώνης Τσίτσιας.

Πρώτο μέλημα για τους 73 πληγέντες κτηνοτρόφους της περιοχής είναι η εξασφάλιση της άμεσης καταβολής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τον «Ντάνιελ» και αφορούν στην καταστροφή εγκαταστάσεων, εξοπλισμού αλλά και
ζωοτροφών.

Επιπροσθέτως οι πληγέντες κτηνοτρόφοι στο δήμο Τυρνάβου ζητούν να χορηγηθούν το ταχύτερο, με κρατική μέριμνα, ζωοτροφές για την σίτιση του ζωικού τους κεφαλαίου αλλά και να εξασφαλιστούν, με μέριμνα είτε του δήμου είτε του κράτους χώροι για τον σταυλισμό των ζώων τους.  


Ζητούν επίσης να χωροθετηθεί άμεσα ένα μέρος από τον δήμο Τυρνάβου για την περισυλλογή φερτών υλικών και κατεστραμμένων ζωοτροφών από τις κτηνοτροφικές μονάδες τους.

Την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου τονίζοντας πως «είναι επιβεβλημένο οι απαραίτητες ενέργειες αποζημίωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων των πληγέντων κτηνοτρόφων να γίνουν το ταχύτερο δυνατό».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.