Γέφυρα χωρίς κηδεμόνα – Άγνωστο ποιος θα επισκευάσει την γέφυρα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών

HomeΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Γέφυρα χωρίς κηδεμόνα – Άγνωστο ποιος θα επισκευάσει την γέφυρα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών

Μια πεζογέφυρα χωρίς κανέναν βασικό υπόχρεο να την κατασκευάσει ξανά, είναι η γέφυρα που περνά πάνω από τον Πηνειό ποταμό στο γνωστό σε όλη την Ελλάδα θρησκευτικό τόπο, την Αγία Παρασκευή Τεμπών. 

 

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ Γεώργιος Μανώλης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην ιστορική κρεμαστή Γέφυρα στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη που έπαθε μεγάλη ζημιά από το πέρασμα του Πηνειού λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Πέρα από την καταστροφή της η γέφυρα είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Γέφυρα χωρίς κηδεμόνα την αποκάλεσε και υποσχέθηκε ότι θα κάνει όλες τις προσπάθειες για να γίνει ξανά δυνατό το προσκύνημα στο ιστορικό χώρο.

Η κρεμαστή γέφυρα χρειάζεται κατασκευή εξ αρχής κάτι πάρα πολύ δύσκολο και σίγουρα όχι το πιο αναγκαίο σε πρώτη φάση.

Η σιδερένια πεζογέφυρα κατασκευάστηκε το 1960. Μέχρι τότε οι πιστοί μεταφερόντουσαν στην αντίπερα όχθη του Πηνειού μέσω βάρκας ή από μία μικρή ξύλινη γέφυρα. Επίσης ανακατασκευάστηκε το καλοκαίρι του 2004 και γίνανε τα εγκαίνια της.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights