Παρουσιάστηκε ο τόμος της διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

HomeΛΑΡΙΣΑ

Παρουσιάστηκε ο τόμος της διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace» κατά την παρουσίαση του Τόμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Για το βιβλίο, το οποίο προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, μίλησαν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γραμματεύς της ΔΣΟ, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Ιατρός-Ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Δικηγόρος, Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Πυργιώτη.

Στον Τόμο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», γίνεται η παρουσίαση 37 ιστορικών εμβληματικών ναών αφιερωμένων στη Σοφία του Θεού, από πολλές χώρες.

Η έκδοση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ από τον Σεπτέμβριο του 2020, με σκοπό την αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας ενάντια στην αυθαίρετη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.