HomeΠολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο στεναγμός του Ικάρου” στη Λάρισα

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο στεναγμός του Ικάρου” στη Λάρισα

Πώς μπορεί να νιώσει ελεύθερος ένας άνθρωπος όταν πήζει το σάλιο στο στόμα του από την πείνα, όταν η παγωνιά γίνεται μάνα και το δάκρυ δρόσος;

 

Αλήθεια πώς μεταβολίζονται στον ψυχισμό μας τα τραύματα αυτού του είδους; πώς φτιάχνονται οι άνθρωποι μέσα στο αμόνι της ανέχειας, της πείνας και του ολέθρου;

Τι είναι τελικά στα χέρια μας;

Αλλάζουμε την ιστορία ή μας αλλάζει δίχως να το συνειδητοποιούμε;

Την Παρασκευή έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε ένα εξαιρετικό συγγραφέα και το πνευματικό του παιδί το μυθιστόρημα “Ο στεναγμός του Ίκαρου”. Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται σε ιστορικούς χρόνους τον ψυχισμό των ανθρώπων καθώς βιώνουν την τραγικότητα των γεγονότων του πολέμου και της προσφυγιάς.

Το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου κινείται γύρω από τα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και είναι ευτυχής συγκυρία που η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά την επέτειο της 28η Οκτωβρίου, σαν ένας φόρος τιμής σε όλους εκείνους που πολέμησαν, πέθαναν, πείνασαν, κακοποιήθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του τόπου.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024 στις 20:00΄ στον πολυχώρο τέχνης «εκδόσεις Πρεβέντη» (Πάροδος Φιλελλήνων 3-5, Φρούριο Λάρισας)

“Ο στεναγμός του Ίκαρου”

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αγάθη Βαρμάζη, Φιλόλογος, Γιώργος Γιαννούσης  Ψυχοθεραπευτής, Θωμάς Παπαλιάγκας Δικηγόρος, και ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Φράγκος

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.