HomeΛΑΡΙΣΑ

Παρούσα στην ορεινή ποδηλασία η Λάρισα στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Παρούσα στην ορεινή ποδηλασία η Λάρισα στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

Η Λάρισα θα είναι παρούσα στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, καθώς ο αθλητής του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Αντωνιάδης πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης μετά από αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχοντας καλύτερη επίδοση απ’ όλους τους συναθλητές του. Μια πρόκριση ιστορική για τη Θεσσαλική πρωτεύουσα και η «Ελευθερία» μίλησε χθες με τον Δημήτρη Αντωνιάδη που πρώτα έμαθε ποδήλατο και μετά να περπατάει…

Η συμμετοχή του 30χρονου ποδηλάτη, που είναι η δεύτερη σε Ολυμπιάδα, καθώς μετείχε και στην προηγούμενη στο Ρίο της Βραζιλίας, θα είναι σημαδιακή καθώς θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στο Τόκιο (γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1992 στη Θεσσαλονίκη), με στόχο να γράψει ιστορία για την Ελλάδα αφού αναμένεται να πάρει την υψηλότερη θέση της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε και στην πρώτη δωδεκάδα. Δύσκολο και απαιτητικό το άθλημα και ο Δημήτρης Αντωνιάδης μας λέει: «Πράγματι εν μέσω πανδημίας που προκάλεσε αρκετές δυσκολίες για μια ιδανική προετοιμασία, χαίρομαι που θα δώσω το «παρών» στην Ολυμπιάδα του Τόκιο στο άθλημά μου. Ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα, αφού δεν είσαι μόνο εσύ και το ποδήλατο, αλλά και το έδαφος που μπορεί να αλλάζει συχνά μορφές. Τη μία να βρίσκεις λάσπη, την άλλη πέτρες και την άλλη στεγνό χώμα…»

.*Μαζί σου είναι μια ιστορική στιγμή και για τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας…
«Ναι και χαίρομαι γι’ αυτό. Ο λόγος που ήρθα στον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας είναι ότι αποτελεί μια οργανωμένη ομάδα και φάνηκε από τη δική μου συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο Σάββα Τσοπούρογλου που είναι εραστής της ποδηλασίας».
*Ενόψει Τόκιο ποια θα είναι η προετοιμασία σου και ποιος ο στόχος σου;
« Έχω δει σε βίντεο τη διαδρομή που θα αγωνισθώ στο Τόκιο και προσπαθώ να βρω παρόμοιες στην Ελλάδα. Έχω την εμπειρία της Ολυμπιάδας του Ρίο και πιστεύω σε μια καλή θέση. Δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

*Πώς επέλεξες το άθλημα αυτό; Νομίζω ότι η παρουσία σου στην Ολυμπιάδα θα δημιουργήσει και νέα μόδα στη Λάρισα…
«Από έξι χρονών ασχολούμαι, το σπίτι μου είναι απέναντι από δάσος, οπότε με ενθουσίασε η ορεινή ποδηλασία…
Μακάρι να βρεθούν και άλλοι στη Λάρισα να ασχοληθούν με την ορεινή ποδηλασία. Θα μετέχω στις 25 Ιουνίου στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας, αλλά και στο πανελλήνιο που μάλλον θα γίνει στην Ξάνθη στις αρχές Ιουλίου. Θα είναι αγώνες που θα μου δώσουν να κάνω την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Χαίρομαι που θα μάθει ο ποδηλατικός κόσμος και όχι μόνο, αυτό το άθλημα».

*Ποιο πιστεύεις ότι είναι το επίπεδο της ορεινής ποδηλασίας στη χώρα μας;
Αν κρίνω από το γεγονός της εκπροσώπησής μας στην Ολυμπιάδα, πιστεύω ότι βρίσκεται σε άνοδο και θέλουμε να γίνονται περισσότεροι διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα με αρκετές τεχνικές διαδρομές, όπως και στο εξωτερικό, ώστε να υπάρχει συναγωνισμός με αθλητές υψηλού επίπεδου για να βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο.
Στον επίλογό του ο Δημήτρης Αντωνιάδης έπλεξε την αξία του ποδηλάτου που οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς, αλλά και σαν καθημερινό σπορ που συνδυάζει τη χαλάρωση με μια βόλτα στο βουνό, αλλά και την πολύ καλή φυσική κατάσταση.
Από πλευράς ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα υπάρχει η παρουσία του Χρήστου Βολικάκη στην πίστα (όμνιουμ), του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στην ποδηλασία δρόμου και βέβαια του Δημήτρη Αντωνιάδη στην ορεινή ποδηλασία.

TΡΙΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ…
Ο Δημήτρης Αντωνιάδης είναι ο τρίτος που έχει σχέση με τη Λάρισα και θα συμμετέχει στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση η ξιφομάχος Δώρα Γκουντούρα (καταγωγή από Κρανιά) και ο διαιτητής beach volley Μπάμπης Παπαδογούλας.

Του Σωτ. Κέλλα