Παράταση της υποβολής αιτήσεων των σεισμοπαθών για την πρώτη αρωγή ως τις 31 Ιανουαρίου 2022

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Παράταση της υποβολής αιτήσεων των σεισμοπαθών για την πρώτη αρωγή ως τις 31 Ιανουαρίου 2022

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Λάρισα, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργού κ.Τριαντόπουλου του Γενικοϋ Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Κουλοχέρη αποφασίστηκε: 

H παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σχετικά με τις αποζημιώσεις του σεισμού μέχρι 31/1/2022. Oι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμοό στη Βόρεια Θεσσαλία μπορούν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για την κύρια κατοικία τους ή για κτίριο επαγγελματικής χρήσης που υπέστη βλάβες από τους δύο σεισμούς, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ.

Οι σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας θα πρέπει να υποβάλουν στο arogi.gov.gr αίτηση, ζητώντας πρώτη αρωγή:

• για κτίριο επαγγελματικής χρήσης για το οποίο υπέβαλαν ή πρόκειται να υποβάλουν αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.- Κ.Ε./26169/Α325/2020 (Β’ 5293) και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/ Α325/2021 (Β’ 964) κοινές υπουργικές αποφάσεις για έκαστο συμβάν ή

• για την κύρια κατοικία εφόσον υπέβαλαν ή πρόκειται να υποβάλουν για αυτή αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./26169/Α325/2020 (Β’ 5293) ή Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/2021 (Β’ 964) κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Συνεπώς η αίτηση μπορεί να υποβληθεί για μέχρι ένα ακίνητο ανά περιοχή και ειδικότερα για το ακίνητο για το οποίο έχει υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Εφόσον πρόκειται για κατοικία, η αίτηση μπορεί να αφορά μία κατοικία, την κύρια κατοικία, και εφόσον έχει υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί σχετική αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση έναντι στεγαστικής συνδρομής δεν χορηγείται στις περιπτώσεις που έχει ήδη εγκριθεί η χορήγηση στεγαστικής συνδρομής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που έχουν καταβληθεί για τον σκοπό αυτό, μέχρι σήμερα, ανέρχεται στα 4.350.237,07 ευρώ και αφορά 587 δικαιούχους.

 

Advertisements